Per Grieg Jr. går nå ut av Grieg Seafood sitt styre.

Trer ut av Grieg Seafoods styre etter 33 år

– Det er på tide å slippe nye krefter til, sier Per Grieg Jr.

Publisert

Etter 33 år som grunnlegger, daglig leder og styreleder i Grieg Seafood har Per Grieg Jr. valgt å tre ut av Grieg Seafoods styre på selskapets generalforsamling 4 juni 2025. 

Per Grieg Jr. har over tre tiår bygget Grieg Seafood opp til å bli verdens 9. største lakseoppdretter, med produksjon i Finnmark og Rogaland i Norge og British Columbia og Newfoundland i Canada. 

– Det har vært et sant privilegium å utvikle og lede Grieg Seafood gjennom alle disse årene. Jeg har fått jobbe med mange fantastiske kollegaer i både inn- og utland. Ikke minst er det stort å ha vært med å bygge opp Norges nest største eksportnæring fra lokalsamfunn langs hele kysten. Nå er tiden inne for å gi stafettpinnen videre til neste generasjon, og jeg skal heie på både Grieg Seafood og næringen fra sidelinjen, sier Per Grieg Jr. 

Per Grieg Jr. skiftet beite fra shipping til oppdrettsnæringen i 1992, da han som eneste «bygutt» var med å starte salgsselskapet Grieg Norwegian Salmon. Fra å kjøpe andeler av mindre oppdrettsanlegg i Rogaland i 1993, planlegger Grieg Seafood i 2025 å slakte 84 000 tonn med laks. Selskapet har i dag en markedsverdi på om lag 7,7 milliarder kroner. 

Nina Willumsen Grieg har vært fungerende konsernsjef i Grieg Seafood ASA siden mars 2025. Per Grieg Jr. gikk da av som styreleder og ble vanlig styremedlem. Styret har en pågående prosess for å ansette permanent konsernsjef. 

Fakta om Per Grieg Jr.:

  • Grieg-familien har vært i shipping siden 1884

  • Per Grieg Jr. jobbet som skipsmekler og administrerende direktør i Joachim Grieg & Co da han som eneste «bygutt» var med på å starte salgsselskapet Grieg Norwegian Salmon i 1992. 

  • I 1993 begynte selskapet å kjøpe andeler av mindre oppdrettsanlegg i Rogaland, som var starten på Grieg Seafood

  • Grieg Seafood har blitt bygget stein på stein gjennom oppkjøp og fusjoner. Selskapet ble børsnotert i 2007

  • Grieg Seafood har i dag produksjon i Finnmark og Rogaland i Norge og British Columbia og Newfoundland i Canada. I 14 år hadde selskapet også virksomhet på Shetland.

  • Det har vært både oppturer og nedturer på reisen. Chile-satsingen på 2000-tallet, samt satsinger på torsk, kveite og blåskjell ble lagt bort

  • Grieg Seafood er i dag verdens 9. største oppdretter. Selskapet har i en markedsverdi på om lag 7,7 milliarder kroner og planlegger å slakte 84 000 tonn med laks i 2025

  • Per Grieg Jr. har ellers vært med på børsnoteringene av Fjord Seafood, Marine Farms og Proximar

  • I 2018 ble Per Grieg Jr. kåret til EY Entrepreneur of the Year i Norge