Rolf Mork-Knudsen fra Nagelld er en av iniativtakerne bak grunderjulepresangen og sier de håper på enda flere søkere. Foto: Privat.

Gründerjulepresangen har fått inn to-sifret antall søknader fra hele kysten

Årets Gründerjulepresang for havbruk er den tredje i rekken, og inneholder praktisk gründerhjelp i tillegg til en pengepremie.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Premien skal kunne gi vinneren en unik mulighet til å lansere og kommersialisere en ny idé, et produkt eller en tjeneste til havbruksnæringen.

Rolf Mork-Knudsen fra Nagelld, en av flere initiativtakere til Gründerjulepresangen, opplyser at søknadene strømmer inn fra ivrige havbruksgründere langs store deler av kysten.

- Og vi vil gjerne ha flere søknader, slår han fast.

Prisen i fjor gikk til Fjord Maritime med deres Fjord Hybrid produkt og i 2016 til Seasmart og Andreas Morland for deres undervannsdrone. Les mer om den her.

Mange varierte søknader

Mork-Knudsen påpeker at det fortsatt er god tid for å sende inn en søknad, med frist 24. desember.

- Vi oppfordrer alle havbruksgründere med en god idé til å søke, og understreker at det er en god mulighet, og at tidligere vinnere har hatt god effekt av prisen.

David Lausten Knudsen fra Skretting, som er en av aktørene bak premien, sier det er varierte søknader som er kommet inn og innenfor flere ulike felt i havbruksnæringen:

- Det er det som er så artig og inspirerende. Vi får søknader fra selskaper som driver med alt fra alternative arter og oppdrettsteknologi til fôr- og ernæring og crossover søknader innenfor olje/gass teknologi til havbruk, opplyser Knudsen.

Vinneren presenteres på Aqkva-konferansen

- Vi ser at vi treffer en nerve med å tilby gründerhjelp som er veldig konkret, og som tilbys fra aktører som arbeider innen dette feltet hver dag. I tillegg til søknadene får vi mange telefoner. Og det er tydelig at mange er begeistret over at Gründerjulepresangen nå er blitt et fast innslag i adventstiden, påpeker han.

Nytt av året er at fem finalekandidater - deriblant vinneren - presenteres på Aqkva-konferansen 17. januar.