Tareq Taylor på merdkanten hos Steinvik Fiskefarm sammen med Alex Vassbotten. Foto: Skjermdump fra Nordic Cookery
Tareq Taylor på merdkanten hos Steinvik Fiskefarm sammen med Alex Vassbotten. Foto: Skjermdump fra Nordic Cookery

Laks fra Florø på BBC

Steinvik Fiskefarm og Svanøy Røykeri har hatt besøk av den svenske Tv-kokken Tareq Taylor og programmet Nordic cookery. Som et resultat av dette skal laksen fra Florø på TV i hele Europa.

Publisert

Nordic cookery er et program hvor Tareq Taylor reiser rundt og besøker ulike steder i Norden, for å vise frem lokal mat.

Når kokken besøkte Florø tidligere i år, var det derfor naturlig å vise frem lokalprodusert laks.

Marthe og Alex Vassbotten fra Steivik Fiskefarm tok med seg kokken på merdkanten, mens Gro Sveen fra Svanøy Røykeri, viste frem hvordan de lager røykelaks.

- Det var veldig kjekt å få besøk av Tareq. Han var en trivelig fyr, og filmteamet var hyggelig, noe som la til rette for en koselig atmosføre. Atmosfæren hjelper på når man skal snakke på engelsk, sier en munter Gro Sveen til Kyst.no

Filmteamet besøkte Florø over tre dager dager i midten av og flere bedrifter fikk besøk av filmteamet.

- Hvilken effekt programmet vil ha er jeg usikker på, men det er et feelgod-program om reiseliv og mat. Vi ble selvsagt med for å fronte Florø og regionen.  som både en fantastisk plass å bo, som har mye oppleve og en fin plass å feriere. Det var kjekt å vise frem at vi skaper noe og at vi driver videreforedling, legger Sveen til.

Programmet sendes på TV4 Sverige, søndag åttende oktober. Seinere skal det sendes på BBC over hele Europa.

Klipp fra besøket hos lakeaktørene kan ses på Facebook hos "Byen Vår Florø" (krever innlogging), som  sto bak koordinering av besøket.