Byggenummer 143 skal leveres medio november 2017, og blir den femte båten Grovfjord Mek. Verksted leverer til Salaks. Foto: Grovfjord Mek. Verksted

Ny kontrakt til Grovfjord Mek. Verksted

Grovfjord Mek. Verksted skal levere en 14,99x10,4 m servicekatamaran til Salaks AS høsten 2017.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet melder at de vil levere byggenummer 143 til oppdretter Salaks i Troms. Fartøyet er en stor servicekatamaran med hoveddimensjoner 14,99x10,4m, og blir utstyrt med kraner på 65 og 23,5 tonnmeter, vinsj på 32 tonn samt 3 capstaner på henholdsvis 5 og 3 tonn. Øvrig dekksutrustning er hekkrullenhet med hydrauliske andøvere samt haikjeft og skiveholder på skinne.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet.

- Den blir svært lik bnr 128 – Folden, som vi leverte til Folden Akva AS i juni i år, poengterer de.

Båten er bygget med et romslig rorhus med kontor, pentry og sittegruppe. I tillegg et stort dekkshus som inneholder verksted/tørkerom, 3 lugarer hvorav 2 med dusj/toalett og stor bysse/messe.

Hovedmotorene yter 2x500HK ved 1800 o/min, mens aggregatet er på 44 kVA. For øvrig er båten utstyrt med hydraulisk HT vasker, vask/desinfiseringsanlegg samt diesel transfer system. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

Byggenummer 143 skal leveres medio november 2017, og blir den femte båten Grovfjord Mek. Verksted leverer til Salaks. Båten er bygget iht. den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

- I 2015 leverte vi bnr 110 – Bekkebåten, i november i år ble bnr 131 – Sire-Elise levert pluss at vi har under bygging 2 hurtiggående røkterbåter (Bnr 139 og 140) som skal leveres på nyåret. Grovfjord Mek. Verksted har de 3 siste månedene signert kontrakter på 9 båter til en samlet verdi om lag 112 millioner kroner, opplyser selskapet.

  • Salaks er hjemmehørende i Salangen kommune i Troms fylke.
  • Salaks har i dag fem matfiskkonsesjoner, og er tildelt en grønn konsesjon.
  • Selskapet har seks lokaliteter for produksjon av matfisk, lokalisert i Salangen, Lavangen og Dyrøy kommune. Selskapet har i dag 73 ansatte, og en samlet produksjon som utgjør nær 9000 tonn per år.