Det går bra om dagen for Salmoncuts som stadig når nye markeder med produktet sitt. Foto: Salmoncuts
Omsetter lakseavskjær for åtte millioner
Pilene peker oppover for selskapet som ønsker at vi som konsumenter skal ta i bruk en større del av laksen enn vi gjør i dag.
Salmoncuts er en relativt nyoppstartet bedrift, bestående av Andrè Skoge og Stian Trellevik. De jobber med å omdefinere avskjæret fra filetfabrikkene fra bi-produkter som for det meste går til fiskeolje, til en matvare som er høyt etterspurt i Asia og Øst-Europa. Selskapet mener at på denne måten blir en langt høyere prosentandel av laksen utnyttet til menneskeføde, noe de understreker er viktig for bransjens omdømme og bærekraft.
Andrè Skoge i Salmoncuts forteller til Kyst.no at om et godt år i 2019 og sier etterspørselen har vært økende etter deres produkter.
- Etter vi startet så gikk prisene en del ned, så det var litt utfordrende å komme i gang, men etterspørselen etter produktet vårt har vært bra.