NRS føyer seg inn i rekken av selskap som angrer kjøpet av laksevekst.

NRS vender ryggen til grunnrente:
Hever kjøp av ekstra MTB og utsetter settefiskinvestering 400 millioner kroner

Regjeringens forslag om grunnrenteskatt er verken rettferdig eller forutsigbart, og setter nye investeringer på vent langs hele kysten, skriver NRS i en børsmelding onsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

NRS kjøpte tidligere i år 370 tonn maksimalt tillatt biomasse til en samlet verdi av 62 millioner kroner. Styret har besluttet å heve kjøpet av denne tillatelseskapasiteten, melder selskapet.

Bakgrunnen er Regjeringens forslag om grunnrenteskatt på 40 % og en total effektiv skattesats på 62 %.

- NRS har gjennom de siste årene investert betydelige beløp i styrking av verdikjeden gjennom nytt settefiskanlegg i Dåfjord i Karlsøy kommune, utvikling av sjølokalitetene og satsing på havbruk til havs gjennom Arctic Offshore Farming. Innføring av grunnrenteskatt vil føre til en betydelig svekket investeringsevne for selskapet. Inntil videre settes derfor selskapets større fremtidige investeringer på hold, skriver de.

Det betyr at den planlagte utvidelse av settefiskanlegget i Dåfjord på 400 millioner kroner utsettes.

Konsernsjef Charles Høstlund tør ikke stase på vekst med det nye forslaget.

-NRS har en stolt historie, og vi har gjennom årene utviklet våroppdrettsaktivitet i Troms og Finnmark. Vi ønsker å utvikle selskapet videre og skape arbeidsplasser i distrikts Norge. Vi jakter alltid vekstmuligheter, men nå tør vi ikke. Et godt skattesystem må være både rettferdig og forutsigbart. Regjeringens forslag om grunnrenteskatt er ingen av delene, og setter nye investeringer på vent langs hele kysten. Uforutsigbare rammebetingelser gjør at risikoen oppfattes som for høy, sier konsernsjef Charles Høstlund i meldingen.