Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Fortsatt ingen flertall for lakseskatten

Tirsdag kom innstillingen fra finanskomiteen, der det blant annet kommer frem at det foreløpig ikke er noen flertall for en lakseskatt.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen vil likevel jobbe videre for å få flertall med SV.

- Vi har jo tiden fram til behandling i stortinget 31. mai for å se om det er grunnlag for å få til en bredere enighet rundt det, sier forhandlingsleder Geir Pollestad (Sp) i en sak til E24.

Både FrP og Høyre foreslår å sende skatten i retur til regjeringen og utsette den.

- Vi er kommet i en situasjon hvor det skal innføres en helt ny skatt, og regjeringen har ikke evnet å sikre flertall for hvordan den skal innrettes. Skatten er allerede vedtatt innført, men man er altså ennå ikke enige om hvordan den skal være, sier Roy Steffensen i Frp.

Trakk seg fra forhandlinger

I forrige uke trakk Høyre, Venstre og Krf seg fra forhandlingene. Tidligere har også FrP og MDG trukket seg fra forhandlingene.

Da hadde partiene fått tilbud om å få redusert skattesatsen fra 35 til 30 prosent, noe de takket nei til. Det opprinnelige forslaget til Senterpartiet og Arbeiderpartiet på 35 prosent er derfor det som nå ligger på bordet, som SV foreløpig ikke har blitt enig om.

Advokatfirmaet Thommessen har satt opp ti grunner til at Stortinget bør si nei til regjeringens forslag om lakseskatt. - Hastverk kombinert med mangel på kunnskap og kompetanse er ingen god oppskrift for nye skatter, sier firmaet.