Værprognosen viser at det tirsdag kommer inn en varmfront mot Vestlandet. Illustrasjon Meteorologisk Institutt.

Nyttårs-stormen kommer nå

Ifølge meteorologene ventes det storm langs flere deler av kysten, fra Rogaland til Rørvik de kommende dagene. – I fjordstrøkene er det også stor mulighet for at vinden slår ned og man kan få sterke kast, sier Gunnar Livik, statsmeteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Meteorologen opplyser at lavtrykk som presser på fra vest vil treffe landet, og gi mye vind fra en sørøstlig retning fra i dag og helt til fredag.

- I dag blir det ganske sterk vind helt i sør av Rogaland. Denne vil øke utover dagen og går fra liten til full storm. Fra Stadt og nordover Trøndelag er det roligere i dag, men fra i morgen ventes det sterk kuling og periodevis liten storm også her, sier Livik til kyst.no.

Han forteller at det fra ettermiddagen mandag og utover morgendagen, ventes liten og periodevis full storm på Vestlandet sør for Stadt. Den sterke vinden vil også gå over flere dager i Vest.

 - Utover torsdagen ser det ut som at vindstyrken går ned, men man vi likevel ha en sterk til stiv kuling sør for Stadt. Kanskje også i Nord- Trøndelag, sier han.

Ifølge Yr.no ventes det i Finnmark i dag sørvest liten kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk. Tirsdag vil sørvestlig liten kuling utsatte steder om formiddagen øke til liten storm utsatte steder i området. Ellers er det ventet kuling flere steder i Nord.