Ny fiskeriutsending i Japan

Gunvar L.Wie er ny fiskeriutsending i Japan. Han kommer fra jobben som kommersiell direktør for Fazer Food Services Norge. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi er veldig glad for at Wie har takket ja til jobben som fiskeriutsending i Japan. Han har en variert og spennende bakgrunn og det kommer godt med i denne utfordrende jobben. Wie har internasjonal ledererfaring, han har jobbet med salg, markedsføring og prosjektledelse og er i tillegg utdannet kokk. Vi tror dette er en vinnerkombinasjon og gleder oss til å se hva han kan utrette i Japan og Sør-Korea, sier administrerende direktør i Norges sjømatråd, Terje E. Martinussen.

- Japan er et viktig marked for norsk sjømat og Norges sjømatråd har gjort en viktig jobb i dette markedet i mange år. Det siste eksemple på det er Global Sushi Challenge, som var en stor suksess. Jeg skal føre stafettpinnen videre og sørge for å videreutvikle det gode arbeidet som er gjort og skape nye muligheter, sier Wie.

Wie har en mastergrad i markedsføring fra Macquarie University i Sydney og har bodd i Australia i fem år. Han har hatt salg og markedsrelaterte jobber gjennom karrieren, herunder event og produktsjef i Viking Fotball, daglig leder for Maestro F&B AS og daglig leder i Wilberg AS. I sistnevnte jobb har Wie arbeidet tett med det profesjonelle kokkemiljøet i Norge.

- Min varierte CV anser jeg som en styrke i jobben som utsending. Jeg gleder meg til å ta fatt på drømmejobben og skal sammen med næringen og Sjømatrådet sørge for å styrke norsk sjømats posisjon i Japan og Sør-Korea, sier Wie.

Wie tiltrer i stillingen som fiskeriutsending 1. mars 2016.