Gustav Witzøe sier Salmar har passion for laksen og mener deres teknologiske fremsteg gjør at de ligger i front. Foto: Therese Soltveit

Salmar har passion for laksen

- Det er laksen vi skal leve av, sa Gustav Witzøe under sitt foredrag på Youngfish-konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Grûnder og eier av Salmar, Gustav Witzøe har et stort konkurranseinstinkt. Han tror kanskje det er noe av grunnen til at selskapet har lykkes.

- Salmar har passion for laksen. Passion for hver dag der vi gir litt ekstra. Det tror jeg gjør at vi er et selskap som ligger helt i front, sier han til Youngfish-publikummet.

Les også: – Havbruk er blitt hightech

Teknologisk innstilt

- For oss handler det om hva vi kan gjøre med laksen i morgen, ikke hva som er blitt gjort. Det som skiller oss fra de andre selskapene tror jeg er teknologi, sier Witzøe.

- Vi er stolt over at vi lykkes med en ambisjon som utvikler ny teknologi, der vi går lengre ut i havet. Vi produserer på laksens betingelser, ved å ta i bruk offshore teknologi. Vi har utviklet en  havmerd på 6000 tonn med stål som vi tror vil revolusjonere næringen, legger han til.

Salmar eier Gustav Witzøe tok en prat med Øyvind Andre Haram fra Sjømat Norge, som var dagens konfransier. Foto: Kjersti Marie Grinde. 

Grûnderen ønsket å berømme den nye regjeringen som nå gjør det mulig å få innvilget utviklingskonsesjoner.

Les også: Elisabeth Grieg ønsker at ungdommen skal tenke større

- Konsesjonene gjør det mulig å ta kvantesprang for å gjøre næringen mer bærekraftig. Vi må utforske havrommet mer. Gullrommet i denne næringen er foran oss, oppfordrer Salmar-eieren.

Fremtidens sjømatnæring

Witzøe mener det er viktig å få frem potensialet som ligger i næringen.

- Jeg er overbevist over at dette er en fantastisk næring med store muligheter, og er en næring som ønsker innovasjon. Det er en fantastisk mulighet for dem som er litt inne i bransjen, men for dem som vil inn må de være trygg på at dette er bransjen for dem, forklarer han.

Tipset han har til fremtidens næringensaktører er å ha tro på næringen

- Å ikke gi seg og være nysgjerrig. Det er de viktigste tingene for å bidra til fremtidens sjømatnæring, sier Salmar-gründeren.