Havbrukstjenesten feiret nylig sitt 25 års jubileum. Illustrasjonsfoto: Dagfinn Skomsø, fra Havbrukstjenesten.
Havbrukstjenesten feiret nylig sitt 25 års jubileum. Illustrasjonsfoto: Dagfinn Skomsø, fra Havbrukstjenesten.

Skifter navn og kjøper opp selskap

Havbrukstjenesten opplyser til kyst.no at de under sitt 25 års jubileum i helgen meldte om navneendring av selskapet. Fremover heter de Åkerblå AS. Samtidig forteller de om oppkjøp av et nytt selskap i nord. Dette tror de vil gi dem en større og bredere dekning i området.

Publisert

Selskapet de har kjøpt opp er Lofotbiolog AS.

- Havbrukstjenesten og Lofotbiolog har i dag 14 mars 2016, blitt enige om at vi kjøper 100% av aksjene i selskapet, sier Roger Sørensen, administrerende direktør i Havbrukstjenesten.

Roger Søren adm. dir i Havbrukstjenesten. Foto: Privat.
Roger Søren adm. dir i Havbrukstjenesten. Foto: Privat.

Les også: Nyansettelser i Havbrukstjenesten

Lofotbiolog driver i dag teknisk prøving og analyse innenfor miljøprøver for oppdrettsnæringen. Selskapet er et enkeltmannsforetak og er tidligere drevet og eid 100 prosent av Haakon Olav Christiansen.

- Vi ønsker å utvide selskapet i flere regioner, ikke bare nærliggende Tromsø. Vi ønsker å knytte oss nærmere kystområdene rundt i regionene, sier Sørensen til kyst.no.

De opplyser i en pressemelding at målet med  oppkjøpet er å danne et robust og større selskap, som er en betydelig aktør innenfor fiskehelse, miljø og tekniske tjenester i Norge.

De ønsker også å være konkurransedyktig og attraktive som leverandør innen fiskeoppdrett, og som arbeidsplass for de dyktigste fagfolkene. Nå skal de bygge videre på den gode anseelse, den kompetanse, de etablerte rutiner, systemer og kundekontakter som hvert av selskapene har i dag, kommer det frem.

Ledd i en større strategi

Som et ledd i deres strategi og videre vekst er oppkjøpet en viktig avtale som er kommet på plass.

- Havbrukstjenesten har hatt gode samtaler og forhandlinger med Haakon O. Christiansen siden januar. At vi i dag er kommet til enighet om en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Lofotbiolog gjør oss både glad og stolt. Det vil helt klart styrke selskapet ytterligere, sier Sørensen.

Han legger til at ansatte i Lofotbiolog og Havbrukstjenesten er glade for at avtalen er i havn og ser frem til utviklingen av Norges største miljø og fiskehelseselskap.

Skifter navn

Lørdag 12 mars fylte Havbrukstjenesten 25 år, det ble feiret med brask og bram på Frøya hotell med 120 ansatte med familie.

Havbrukstjenesten skiftet navn til Åkerblå AS 14 mars 2016.
Havbrukstjenesten skiftet navn til Åkerblå AS 14 mars 2016.

- Da vi i helgen hadde feiring og fest, avslørte vi til de ansatte at vi skal skifte navn fra Havbrukstjenesten til Åkerblå AS, sier Sørensen til kyst.no.

Styret og administrasjonen har siden høsten 2015 jobbet med ny strategi, og veien videre for Havbrukstjenesten as.

De påpeker at navnet Havbrukstjenesten er et godt innebygd navn innenfor deres kjerneområder fiskehelse, miljø og tekniske tjenester, men føler og tror at tiden er inne for et navneskifte når de nå skal starte på nye 25 år.

- Navnet Åkerblå er nytt og henspiller til den blå åker og at vi som selskap skal ha fokus på våre kjerneområder kunnskapsbasert havhelse. Navnet er et ledd i vårt arbeide med utvikling av selskapet og merkevarebygging. Strategisk design og valg av navn er å velge rett historie. Personligheten, det unike og grunnen til å eksistere – må uttrykkes på en enkel måte. Det er startpunktet for alt vi sier og gjør, både internt og eksternt. Navnet» Åkerblå kunnskapsbasert havhelse» er merkevarens kjerne, skriver selskapet på sine sider.

Les også: Feirer 25 års jubileum – vil vokse ytterligere

  • Havbrukstjenesten As har følgende avdelinger spredt geografisk: Tromsø, Svolvær, Frøya, Trondheim, Kristiansund, Ålesund og Molde.
  • Hovedkontoret er på Frøya.