Rare Earth Global dyrker hamp i Storbritannia, og har mottatt midler for å utforske hvordan hampfrø kan integreres i laksefôr.

Hamp testet i laksefôr i Skottland

En britisk produsent vil forsøke seg med den alternative plantebaserte proteinkilden Hamp. - Kan bli en nøkkelingrediens for atlantisk laksefôr, sier selskapet.

Rare Earth Global, en dyrker av industriell hamp for en rekke produkter, har mottatt 50 000 pund fra UK Seafood Innovation Fund (SIF) for å utforske hvordan hampfrø kan integreres i kostholdet til oppdrettslaks i Skottland.

Med støtte fra Sustainable Aquaculture Innovation Center (SAIC) og University of Stirlings Institute of Aquaculture, har prosjektteamet startet en innledende gjennomførbarhetsstudie for å vurdere virkningen av hamp-protein på fiskens helse og velvære, ved å se på faktorer som fordøyelighet og ernæringsverdi.

Brukes i kjøttindustrien

Hampbasert protein selges allerede til konsum som et plantebasert kosttilskudd i tillegg til å bli brukt i storfe- og fjørfeoppdrett. Imidlertid er dette første gang at lokalt dyrket hamp blir introdusert som en kjernefôringrediens i akvakultur.

Les hele saken her på Kyst.no sitt engelskspråklige søsternettsted.