Illustrasjonsfoto: Penger

Har tjent en formue på laks og ørret

Harald Ingebrikt Volden fra Alta har tjent seg rik på laks og ørret. Det samme har laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (23) gjort. Hvor han nå troner som nummer to på listen av Norges rikeste, samtidig er han verdens tredje yngste dollarmilliardær.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

NRK Finnmark skriver at ekteparet Ingrid og Harald Ingebrikt Volden leder familieselskapet Sjøstjerne Invest, hvor Volden har bygget opp formuen på oppdrett av laks og ørret, samt videreforedling. Han er nå Finnmarks rikeste mann med 15 millioner i inntekt og 182 millioner i formue. Men den er mindre enn i 2014 da han ble notert for en formue på 212 millioner.

Ekteparet startet i sin tid selskapet Volden fiskeoppdrett, som etter hvert fusjonerte med Grieg Seafood. Volden har aksjer i Grieg Seafood, i tillegg til en rekke andre firmaer, kommer det frem.

Laksearvingen eier 97 % av aksjene

NRK skriver også at Gustav Magnar Witzøe (23) har en ligningsformue som på 9,840 milliarder kroner, og hadde i fjor en skattepliktig inntekt på 142 millioner kroner. Laksearvingens formuen stammer fra Salmar og far hans far, Gustav Witzøe. Den høye inntekten skyldes at det i fjor ble utbetalt et utbytte på 250 millioner kroner fra familieselskapet Kvarv, der 23-åringen eier 97 prosent av aksjene, skriver nettstedet.

Ifølge tidsskriftet Forbes er han verdens tredje yngste dollarmilliardær.