Harbor Fence er en forskningsbasert og patentert løsning for bekjempelse av lakselus utviklet av Harbor as AS.

Nova Sea signerer ny kontrakt med Harbor

Basert på de oppnådde resultatene på Svinvær, så har Nova Sea signert ny kontrakt på en ny lokasjon.

Harbor Fence har vært i drift i over 12 måneder på Svinvær for Nova Sea og har vist gode resultater. Dette er dokumentert igjennom å analysere resultatene og sammenligne med omkringliggende anlegg, skriver selskapet i en pressemelding.

- På tross av det ikke var 100% dekning, så var resultatet bemerkelsesverdig bra og man ser i den sammenheng en viss skyggeeffekt på de merder som ikke har strømgjerder. Sammenligningen viser en reduksjon på voksne hunnlus fra 60 – 80%. Det har også vært ca 50% færre avlusingsbehandlinger sammenlignet med de andre lokasjonene, skriver selskapet.

Nova Sea ønsker nå 100% dekning på en lokasjon, og har valgt ut Skonseng for dette prosjektet. Det vil allerede i April bli installert strømgjerder før det nye utsettet, og Harbor er i full gang med planlegging og tilrettelegging for montasje.

- Vi er svært glade for at Nova Sea anerkjenner effekten av Harbor Fence igjennom å fortsette samarbeidet på en ny lokasjon. Vi er trygg på at vi skal kunne fremskaffe like positive resultater denne gangen også. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med Nova Sea for å skape en mer naturlig balanse mellom lusa og laksen i havet, sier Christian Bjørnsen, CEO i Harbor.