Fire fartøy til en prislapp på 150 millioner kroner kan gå tapt for Moen Marin. Foto: JRCC SOUTH-NORWAY
Fire fartøy til en prislapp på 150 millioner kroner kan gå tapt for Moen Marin. Foto: JRCC SOUTH-NORWAY

150 millioner kan gå tapt: Fire av fartøyene tilhører Moen Marin

Moen Marin har fire av sine fartøy om bord på det havarerte lasteskipet «Eemslift Hendrika». – Det viktigste har vært å berge folk, miljø og verdier, i den rekkefølgen. Nå ser det ut til å gå bra med alle tre, sier Terje Andreassen, daglig leder i Moen Marin.

Publisert

Moen Marin er en leverandør av service- og havbruksfartøy til fiskeri- og havbruksnæringen. De leverer årlig rundt 30–35 båter til et globalt marked, men dette er første gang de opplever en lignende situasjon.

Verdi på 150 millioner

De fire fartøyene Moen Marin fraktet med det havarerte lasteskipet, har en totalverdi på rundt 150 millioner kroner.

- Hittil har vi brukt all tid og ressurser på planlegging og skadebegrensning, samt å sikre våre og våre kunders verdier og interesser på best mulig måte.

Les også: Berging av «AQS Tor» i gang

«AQS Tor» driver sørover og bergingsaksjonen må foreløpig vente til været blir bedre. Foto: Stadt Sløvåg
«AQS Tor» driver sørover og bergingsaksjonen må foreløpig vente til været blir bedre. Foto: Stadt Sløvåg

Uavklart situasjon

Han påpeker at situasjonen fremdeles er uavklart, og at de vil gjøre øvrige inspeksjoner når båtene kommer i havn

- Vi har ikke full informasjon om de øvrige båtene, og den endelige oversikten får vi først når vi får inspisert eventuelle skader, sier Andreassen, og legger til at fartøyene er godt forsikret.

Vil forsøke å koble opp

Ove Magne Ribsskog, kommunikasjonsleder i AQS skriver i en e-post at siste oppdatering fra Stadt sjøtransport og slepebåten «Stadt Sløvåg» er at de vil gjøre et forsøk på å koble opp «AQS Tor» så fort været tillater det, og at det kan skje allerede i kveld.

- Tidligere info gikk ut på at de ville avvente til torsdag morgen, men de vil ikke vente hvis de ikke må. Utpå dagen torsdag er det meldt dårligere vær igjen, og derfor tør de ikke vente for lenge før de gjør et forsøk, skriver kommunikasjonslederen.