Bildet er et arkivfoto fra Stoltavlaksen sin konto, der Refsneslaks skrev følgende: Notdag i Skjørafjorden med fyran 🐟🥳 #refsneslaks #stoltavlaksen.

Puster liv i #stoltavlaksen

Det begynte med en instagramkonto for deling av hverdagshistorier fra havbruksnæringen, nå puster Stim og to havbruksstudenter liv i den gamle kontoen.

Publisert Sist oppdatert

Kampanjen, og responsen var stor da «Stolt av laksen» først ble startet i 2018 i forbindelse med Lofotseminaret. 

Hans-Arne Frantzen og Johannes Krüger, har i år tatt på seg ansvaret for å dra på Norgesturne hvor de besøker oppdrettere langs hele norskekysten, fra nord til sør. 

Da Kyst.no kontakter studentene er de allerede i bilen på vei til Harstad. 

– Vi er på vei nordover til Tore Lundberg i Gratanglaks, som blir vårt første stopp, informerer de.

De to studentene er begge fra Lofoten og studerer innenfor havbruksnæringen. 

– Vi er veldig interessert i å vise den fine næringen frem på en god måte. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på at vi ønsket å starte kontoen opp igjen. Vi har fått god støtte fra Stim, og dette blir et slags sommerprosjekt for oss. Planen er at vi skal reise i noen uker og dekke alle produksjonsregionene, forteller Frantzen og Krüger.

– Sammen skal vi feire menneskene, historiene, og innovasjonene som sammen har produsert et industrieventyr i Norges flotteste næring, legger de til. 

Gode historier

Målet er også at folk i næringen igjen kan bruke instagramsiden til å legge ut sine egne bilder og videoer fra arbeidsplassene sine.

– Man bruker bare emneknagg #stoltavlaksen og poster et bilde eller en video. Vår første video skal komme i løpet av dagen, så følg oss gjerne og tips oss om spennende folk vi kan møte på veien, sier den reiselystne duoen. 

CEO Carl Erik Arnesen i Stim sier til Kyst.no at han definitivt er stolt av laksen. 

– For en gammel ringrev som meg, er det artig å se at det kommer nye generasjoner til, som deler entusiasmen for havbruksnæringen og vil vise den frem. Det er masse gode historier der ute, og jeg gleder meg til å følge Hans Arne og Johannes i sommer, sier Arnesen. 

CMO Tommy Nodland i Nordly Holding priser engasjementet til de to studentene.

– Er det noe vi ønsker å stille oss bak er det muligheter å feire Norges flotteste næring. #stoltavlaksen ble etablert i 2018 for nettopp dette, en kanal der næringen, menneskene og alt det positive som skjer i havbruket feires, sier han. 

Stim-sjef Carl-Erik Arnesen under Aqua Sur i Chile.