Styret bak 2017s Havets Døgn, fra venstre: Anders Jakobsen Leikvang, Kristine Solli, Karen Kirstine Østerhus, Andrea Christina Nordvik, Amalie Arntsen og Truls Skogslund Hammer. Foto: Havets Døgn.

Skal åpne studenters øyne for havbruk med Samantha Fox

Onsdag går arrangementet «Havet Døgn» av stabelen for studentene ved Nord universitet i Bodø. Der er blant annet Samantha Fox et trekkplaster. – Vi ønsker å skape et arrangement som åpner studentenes øyne for en av Norges største næringer, sier leder Karen Kirstine Østerhus til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

På programmet på onsdag står det blant annet CV- og søknadskurs, mens det på torsdag fylles med foredrag med Geir Ove Ystmark fra Sjømat Norge, Ola Helge Hjetland fra Marine Harvest, Aino Olaisen fra Vigne Olaisen AS og tidligere fiskeriminister Otto Gregussen. I tillegg til flere av landets største oppdrettsselskaper.

- Målet med dagen er å vise det store spekteret av utdannelser som er etterspurt i havbruksnæringa samt å få muligheten til å møte representanter fra arbeidslivet, forklarer Østerhus.

- Vokser for hvert år

Leder for "Havets Døgn" Karen Kirstine Østerhus sier de venter over 200 studenter på dagen og 300 ca på kvelden. Foto: Havets Døgn.

Østerhus leder komiteen på seks som har fått på plass årets arrangement, der rundt 20 frivillige bidrar til på selve dagen.

- Tidligere ble Havets Døgn kjent som "Havets Aften" hvor det hele dreide seg om et kveldsarrangement. I 2014 tok noen kloke studenter avgjørelsen om å slå sammen Havets Aften og fakultetets karrieredag og skapte da det vi nå kjenner som "Havets Døgn".

Hun forteller at de forventer rundt 200 studenter på dagsarrangementet "Havets Dag" og 300 på "Havets Aften" på Scandic Havet.

Arrangementet vokser for hvert år ifølge Østerhus, og har i år har de nådd nye høyder ved å flytte kveldsarrangementet "Havets Aften" til byen.

-  Og ikke minst har vi booket vår første internasjonale artist.

Ikke bare foredrag

- Vi selger billetter utenom til konserten med Samantha Fox via Stormen sine nettsider, og vi har fremdeles billetter igjen til Havets Aften, og det er åpent for andre enn studenter.

Det er også satt av tid til CV- og søknadskurs, speed-intervjuer, gallamiddag på Scandic Havet, i tillegg til foredragene med Leo Ajkic som konferansier og konserten med Samantha Fox.

- Vi vil at studenter skal få kjennskap til hva som kan forventes i arbeidslivet og ikke minst at potensielle arbeidsgivere får et større innblikk i verdien av å ansette nyutdannede, sier hun, og legger til at "Havets Døgn" skal være en arena for relasjonsskaping, faglig utveksling og sosialt samvær.