Påtroppende CFO Trine Sæther Romuld (f.v.) og disiplinleder elektro/automasjon Olav Foseide fra SalMar Aker Ocean ble ønsket velkommen til Havets Hus av Eivind Helland, CEO i Blue Planet AS. Bak står Hilde Garlid fra Innovasjonspark Stavanger og professor Ragnar Tveterås fra UiS. Foto: Kirsti Sømme
Påtroppende CFO Trine Sæther Romuld (f.v.) og disiplinleder elektro/automasjon Olav Foseide fra SalMar Aker Ocean ble ønsket velkommen til Havets Hus av Eivind Helland, CEO i Blue Planet AS. Bak står Hilde Garlid fra Innovasjonspark Stavanger og professor Ragnar Tveterås fra UiS. Foto: Kirsti Sømme

SalMar Aker Ocean etablert i Stavanger

Stiim Aqua Cluster og Blue Planet AS har vært sentrale i etableringen av Havets Hus for å gi økt innovasjonskraft og styrke til havbruksmiljøet. Nå har også SalMar Aker Ocean flyttet inn på huset.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken flyttet påtroppende CFO i SalMar Aker Ocean,Trine Sæther Romuld, og hennes kolleger inn i Havets Hus.

Stavangers næringssjef Anne Woie, representanter for Innovasjonspark Stavanger og CEO Eivind Helland i Blue Planet AS var blant de som deltok på markeringen for å ønske de nye leietakerne i Havets Hus velkommen.

- Det er en merkedag at SalMar Aker Ocean flytter inn i Havets Hus, og det er en milepæl for Stiim Aqua Cluster at enda en medlemsbedrift blir en del av miljøet her på huset. SalMar Aker Ocean er også med på det store prosjektet Grønn Plattform som Stiim har vært med på å dra i gang. Dette er et levende hus der det skjer noe og der folk knytter nettverk, sa Eivind Helland fra Stiim og Blue Planet AS i en pressemelding.

Næringssjef Anne Woie trakk fram at Stavanger etter siste runde med kommunesammenslåinger er blitt en av Norges største havbrukskommuner, og kommunen ønsker ytterligere å styrke havbruksnæringen i regionen.

- Jeg er så stolt og glad, og dere er så velkomne til Havets Hus og Stavanger kommune, sa en fornøyd næringssjef, og la til at også mindre havbruksaktører ønskes hjertelig velkommen til å etablere seg i kommunen.

Kontorbygget Havets Hus ligger i Innovasjonspark Stavanger, like ved Universitetet i Stavanger og ikke langt fra flyplassen på Sola, Stavanger sentrum og næringsområdene på Forus.

Til tross for at dialekten røper at hun opprinnelig ikke er siddis, så fører etableringen i Stavanger til at påtroppende CFO Trine Sæther Romuld vil redusere noe på pendlingen. Hun bor i Stavanger og pendler i dag til Trondheim som CFO i SalMar. I første omgang er det fire av de SalMar Aker Ocean-ansatte som har fast kontorplass i Havets Hus, i tillegg er det tre-fire ansatte som ukependler.

- Det er kjempeartig at oppdrett kommer mer på kartet i Stavanger, synes hun.

SalMar Aker Ocean har mål om å produsere 150.000 tonn laks i 2030. Selskapet har allerede lagt bak seg to vellykkede produksjonssykluser med produksjonsanlegget Ocean Farm 1 i et værhardt, eksponert område utenfor Trøndelag. Erfaringene herfra bygges nå inn i en ny og større versjon, Ocean Farm 2, som er under utvikling. Selskapet har også søkt myndighetene om tillatelse til å plassere verdens første rene offshore oppdrettsanlegg kalt Smart Fish Farm ca. 50 nautiske mil vest av Frøya utenfor Midt-Norge.

- Vårt mål er å produsere laksen i dens naturlige habitat. Vi ønsker å skape et nytt, norsk industrieventyr med internasjonale ambisjoner, og fundamentet for det hele er troen på – og behovet for - bærekraftig produksjon av sunn sjømatet mer bærekraftig oppdrett med bedre fiskevelferd og økt biomasse, sier prosjektleder Bjørn Erik Pedersen.