Inge Berg, daglig leder i Nordlaks. Foto: Therese Soltveit.
Inge Berg, daglig leder i Nordlaks. Foto: Therese Soltveit.

Nordlaks: - Positivt vedtak for Havfarm

Inge Berg i Nordlaks sier selskapet ser fram til å kunne realisere dette fremtidsrettede og innovative prosjektet sammen med NSK Ship Design, og vil samarbeide konstruktivt videre med Fiskeridirektoratet for å sikre at tilsagn kan tildeles innen kort tid.

Publisert

Fiskeridirektoratet meldte tirsdag 30 august at de har avslått deler av Nordlaks Oppdrett sin søknad om 39 utviklingskonsesjoner til utvikling av fire typer Havfarmer. De får kun gjennomslag for en av de fire forskjellige versjonene av havfarmen, kommer det frem.

I en pressemelding skriver Nordlaks Oppdrett AS at de har i samarbeid med NSK Ship Design, nordnorske kompetansemiljø og andre leverandører, over lengre tid jobbet med å realisere sitt Havfarmprosjekt.

Les også: Tar videre èn av fire Havfarmer i utviklingskonsesjoner

- Søknaden om utviklingstillatelser ble levert 24.11.15, og vi har siden det hatt en konstruktiv dialog med Fiskeridirektoratet om søknaden, sier administrerende direktør Inge Berg.

Samarbeider med myndighetene

Nordlaks sitt utkast av havfarmen skal se slik ut. Konstruksjonen blir 430 meter lang, og 54 meter bred. Foto: NSK Ship design.
Nordlaks sitt utkast av havfarmen skal se slik ut. Konstruksjonen blir 430 meter lang, og 54 meter bred. Foto: NSK Ship design.

- Fiskeridirektoratet har i dag fattet vedtak om at de vil gå videre med søknaden med sikte på å kunne tildele tilsagn om utviklingstillatelser. Nordlaks ser positivt på å ha fått gjennomslag for deler av vår søknad. Vi vil jobbe videre overfor myndighetene med å belyse innovasjonspotensialet og mulighetene for næringsutvikling i vår region ved realisering av vårt totale prosjekt, sier Berg.

Selskapet sier de ser fram til å kunne realisere dette fremtidsrettede og innovative prosjektet sammen med NSK Ship Design, og vil samarbeide konstruktivt videre med Fiskeridirektoratet for å sikre at tilsagn kan tildeles innen kort tid.