Sjømatdagene dag 2: Håkon Andre Berg, administrerende direktør i Salmon Evolution sammen med Inge Berg, admin dir og eier av Nordlaks konsernet og Roger Hofseth, konsernsjef i Hofseth International AS. Skjermdump fra Sjømatdagene sin sending.
Sjømatdagene dag 2: Håkon Andre Berg, administrerende direktør i Salmon Evolution sammen med Inge Berg, admin dir og eier av Nordlaks konsernet og Roger Hofseth, konsernsjef i Hofseth International AS. Skjermdump fra Sjømatdagene sin sending.

Det er nok plass til både landbasert matfiskproduksjon, lukkede anlegg og tradisjonelt oppdrett

Under Sjømatdagene konkluderer Inge Berg, Roger Hofseth og Håkon Andre Berg at det er nok plass til både tradisjonelt oppdrett, lukkede anlegg i sjø og matfiskanlegg på land. De påpeker likevel at regelverket for oppdrett må bli bedre skal man få vekst, og at myndighetene må legge mer til rette for det. 

Publisert

På Sjømatdagene sin digitale konferanse som spenner over tre dager, var første tema på dag to teknologi, transport og trender, og spørsmålet var hvor skal fremtidens laks produseres – På land, til havs, eller i våre fjorder?

Inge Berg, eier og admin dir i Nordlaks sier at han hadde aldri trodd for 20 år siden at selskapet og havbruksnæringen generelt er der man er nå med tanke på teknologiutvikling. 

- Næringen om 20 år frem i tid vil også være helt annerledes enn hva den er i dag, og man vil nok drive oppdrett på en helt annen måte. Det er det ingen tvil om, sa han. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP