Sommernatta i Hadsel viste seg fra sin aller beste side når den første laksen kom ombord i havfarmen. Foto: Nordlaks

Nå er det laks i Havfarmen

Natt til 25. juli gjennomførte Nordlaks den første leveransen av laks til havfarmen "Jostein Albert". I løpet av uke 31 vil tre av seks enheter være tatt i bruk, og utsettet er i rute til å bli fullført i løpet av august måned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Seks uker etter ankomst til Norge er den første laksen nå satt ut i havfarmen "Jostein Albert". Forberedelsene for utsett av fisk i havfarmen har gått etter planen, skriver Nordlaks på sin hjemmeside.

- Frem til nå har det vært en hektisk periode med mye personell ombord for ferdigstilling en og klargjøring for utsett. Vi har prioritert å få fisken inn, og vi er i rute til å være ferdig med utsettet innen september, sier kaptein André Grøtta i Nordlaks.

Kaptein André Grøtta. Foto: Nordlaks

Laksen som så langt er satt ut i havfarmen er om lag 2 kilo i gjennomsnitt og flyttet fra oppvekstlokaliteten Grøtøya ved Fiskebøl i Hadsel.

- Det er så langt flyttet fisk inn i to av seks enheter i havfarmen. Det er nå om lag 20 personer som jobber ombord, og det vil være ekstra servicefolk ombord enda i en periode fremover. Stadig er det en del jobb som gjenstår før havfarmen er helt klar og vi har fått på plass all fisken, men nå nærmer vi oss mer og mer en normal driftssituasjon, fortsetter Grøtta

- Fisken trives

Fisken overvåkes og fôres fra Nordlaks sin operasjonssentral på Børøya i Hadsel.

Trude Lind. Foto: Marius Fiskum

- Fisken er flyttet fra 100-meters merder på Grøtøya, så nå har den veldig mye mer plass å boltre seg på i havfarmen. Det har vært veldig fint vær i Vesterålen den siste uka - og vi har blikkstille hav selv på Ytre Hadseløy. Fisken responderte veldig godt på fôring umiddelbart etter flyttingen og har fordelt seg fint utover både i bredde og dybde. Alt tilsier at fisken trives, sier Trude Lind som er sjef for Nordlaks Oppdrett sin operasjonssentral. 

I løpet av august måned er målet å ha satt ut i alt 2,3 millioner laks i havfarmen. Den første slaktingen vil etter planen skje rundt nyttår.