Fôrings-og inspeksjonskamera Gemini fra Imenco skal leveres til Forskningsstasjon Matre i slutten av november. Foto: Imenco.

Imenco vant anbud hos Havforsknings-instituttet

Imenco vant anbudskonkurransen og skal levere komplett kamerasystem til sjøanlegg hos Forskningsstasjon Matre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anbudet ble vunnet i konkurranse med tre andre aktører, med fokus på kriteriene pris, kvalitet – og brukervennlighet, opplyser selskapet i en pressemelding.

Fôrings- og inspeksjonskameraet Gemini fra Imenco er en del av en komplett portefølje undervanns IP-kamera. Ved bruk av gode kameramoduler som er tilgjengelig gir dette kameraet optimale fargebilder under vann. Kombinert med Imenco sin brukervennlige programvare gir systemet en helt ny, og ikke tidligere sett, oversikt over fisk i merd.

Imenco sine IP-kameraer muliggjør enkel utfasing av eldre, analoge kamera til fordel for et nytt og fleksibelt IP-system.

- Vi ser frem til å levere vårt system til Havforskningen. Imenco har et litt annet utgangspunkt enn våre konkurrenter, da vår bakgrunn og historie er fra subseakamera. Vi tror bakgrunnen vår fra offshore-næringen er med på å gjøre oss i stand til å levere eksepsjonell bildekvalitet til en fornuftig pris, sier Olve Byre i Imenco Havbruk.

Leveransen til Forskningsstasjon Matre forventes å være klar i sjø 28. november.

- Havforskningsinstituttet ser frem til å ta kamerasystemet fra Imenco i bruk. Vi har store forhåpninger til dette systemet, sier Ole Folkedal hos Havforskningen.