Torny Aarbakke (t.v) er headhuntet til et engasjement i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Paul S. Amundsen/Havforskningsinstituttet.

Er lånt ut fra HI til NFD

Torny Elisabeth Aarbakke er hentet fra Havforskningsinstituttet (HI) til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), for å koordinere regjeringens kommunikasjonsarbeid på den store havsatsingen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Aarbakke bekrefter at hun er på utlån til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), og har allerede jobbet noen uker i departementet som kommunikasjonsrådgiver. HI er jo som kjent en etat under NFD.

- Jeg vil ha fokus på å koordinere kommunikasjonen mellom departementene, knyttet til den store havsatsingen, opplyser hun til Kyst.no. 

God stemning i NFD: Torny Aarbakke t.v, her sammen med sine nye kolleger i NFD, som hun skal arbeide sammen med om havsatsingen til regjeringen. Foto: NFD.

- Svær smeltedigel

Engasjementet skal vare ut året, og Aarbakke sier oppgaven er kjempe spennende, og påpeker at det er en utrolig viktig og fremtidsrettet satsing regjeringen nå gjør i forhold til havrommet. 

- Satsingen er nasjonal, internasjonal og ikke minst tverrfaglig. Med det mener jeg en satsing som går gjennom flere departement og går på alle aspekter med havet. Havsatsingen favner over utvikling av kunnskap, teknologi, forvaltning og næring og alt med mål om rene og rike hav inn i evighetens perspektiv. Fra Norge tas det globalt lederskap på hav og denne helheten tror jeg kan bli veldig bra.

- At Norge tar posisjon som havnasjon i globalt perspektiv, synes jeg er veldig fremtidsrettet, og svært viktig for de kommende generasjonene.

HavHentet til NFD

Å bli «headhunted» av NFD, eller «HavHentet» som hun selv kaller det, sier hun er stas. 

Havforskningsinstituttet og Aarbekke sitter med mye kompetanse som hun mener kan deles, og det at hun selv har bred kommunikasjonserfaring og et stort kontaktnett i ulike deler av havnæringene, tror hun er årsaken til at nettopp hun fikk denne oppgaven. 

- Å hjelpe hverandre ut synes jeg er fint, og må si jeg synes dette er en svært spennende utfordring og mye nytt som jeg ser frem til å sette meg inn i. Det er mye bra arbeid som gjøres for å løfte Norge som havnasjon, legger hun til. 

Det viktige nå mener hun er å se det store perspektivet når det gjelder hav, og at satsingen er gjennomgripende. 

Nøyaktig hvordan arbeidshverdagen blir er hun ikke sikker på, men påpeker at det blir en blanding av reiser og kontorarbeid, samt at hun vil holde en del foredragsinnlegg om mulighetene for økt kommunikasjon om havet. 

- Det blir en del kontor, tenking, nettsidearbeid og kontakter med departementene, havetater og redaksjoner. Jeg har store barn så det blir ikke noe problem med mye arbeid kombinert med reising, sier hun med glimt i øyet. 

Skal jobbe tett på ministrene

Torny skal jobbe tett sammen med fiskeriminister Per Sandberg, samt næringsminister Torbjørn Rød Isaksen. 

Aarbakke har bred kommunikasjons- og nettverkserfaring fra lederjobber i Havforskningsinstituttet, Skatteetaten, UiB, NHH, Forbruker- og administrasjonsdepartementet og Konkurransetilsynet. Hun har også utdanning innen psykologi, jus, administrasjons- og organisasjonsvitenskap, samt strategisk ledelse.

Maria Hauge er ny fungerende kommunikasjonsdirektør ved Havforskningsinstituttet. Foto: privat.

Ny fungerende direktør i HI

Marie Hauge har fått ny jobb som fungerende kommunikasjonsdirektør i Havforskningsinstituttet, og startet 1. juni, og erstatter dermed Aarbakke. 

Hun opplyser til Kyst.no at hun skal ha denne stillingen, mens Torny er ute i engasjementet hos Nærings- og fiskeridepartementet.

- Jeg er jo en av seniorene i kommunikasjonsavdelingen, og ser frem til å jobbe i stillingen til Torny kommer tilbake 1. januar. Jeg ser frem til en travel høst med mye spennende prosjekter og arrangementer vi skal være med å arrangere, sier hun.  

Hauge har tidligere jobbet som kommunikasjonsrådgiver på instituttet, hvor hun har hovedansvar for nyhetsdesk, avdelingens tekstproduksjon, journalistisk trening, medieovervåkning, pressesider og pressetelefon blant annet. Hun er prosjektansvarlig på Arendalsuka og for direktørens årstale.