Med det nye anlegget til Havlandet vil selskapet kunne dekke behovet for torskeyngel nasjonalt. Foto: Havlandet Marin Yngel
Med det nye anlegget til Havlandet vil selskapet kunne dekke behovet for torskeyngel nasjonalt. Foto: Havlandet Marin Yngel

Havlandet skal produsere torsk i RAS

Med solid kunnskap om produksjon av torsk, og viktig erfaring med RAS-anlegg i bagasjen, vil Havlandet satse på produksjon av torsk på land hele året.

Publisert

Havlandet Norcod har allerede startet byggingen av deres yngelanlegg som vil stå klart sommeren 2022 og der de vil kunne produsere rundt 24 millioner torskeyngel på 2 gram per år. Selskapet vil også være de første i Norge til å produsere torsk i RAS-anlegg i deres fremtidige settefisk- og matfiskanlegg.

Halvard Hovland, daglig leder i Havlandet Marin Yngel sier til Norsk Fiskeoppdrett at Havlandet har drevet med landbasert produksjon av torsk siden 2001 og har nå 7. generasjon torsk som vokser til slaktevekt på rundt 18 måneder. 

- Markedet for torsk tok seg opp igjen i 2019 og med det nye anlegget vil vi kunne dekke behovet for torskeyngel nasjonalt. På begynnelsen av 2000-tallet ble det bygget produksjonsanlegg for yngel/settefisk på basen, med målsetning om på sikt å bygge opp en integrert produksjon av matfisk av torsk. Etter hvert ble strategien endret til å fokusere på produksjon av høykvalitetsyngel fra Havlandet Marin Yngel AS, for salg til påvekst-/matfiskoppdrettere. 

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP