Teamet ved Havlandet har produsert 31 lastebillass med levende torskeyngel.
Teamet ved Havlandet har produsert 31 lastebillass med levende torskeyngel.

Rekordproduksjon av torskeyngel

Havlandet har nå levert 7. generasjon torskeyngel. Årets arbeid ga nok en produksjonsrekord for Florøselskapet, med overkant av 6 millioner yngel levert til 4 ulike kunder.

Publisert Sist oppdatert

Havlandet har gjennom sin lange erfaring med landbasert oppdrett av torsk, produsert en torskeyngel med høy overlevelse og meget god kvalitet. Gjennom kontinuerlig forbedring av yngelprotokoller og genetikk fortsetter torskeyngelen til Havlandet å videreutvikles.

For hver produksjon forbereder vi overlevelsesgraden, og stadig større overlevelse må være den beste indikasjon på bedre kvalitet og fiskehelse. Vi har heller aldri levert så mange torskeyngel i én batch som i år.

Seks millioner torskeyngel har Havlandet levert til fire kunder. Foto Havlandet
Seks millioner torskeyngel har Havlandet levert til fire kunder. Foto Havlandet

Totalt har 31 vogntog med Havlandet torskeyngel på 1,5 – 3 gram kjørt av gårde til videre påvekst. Med årets rekordproduksjon fikk vi mulighet å levere yngel til fire forskjellige kunder, mot fjorårets to.

Dette er siste produksjon i gammelt anlegg og neste høsts produksjon vil foregå i anlegg under oppføring. Når nytt anlegg er drift fra høst 2022, vil vi i enda større grad imøtekomme en stadig økende etterspørsel etter høykvalitets torskeyngel, opplyser Havlandet i en pressemelding.

- I år tar vi torskeproduksjonen til nye høyder, og leverer til nye markeder. Jeg er så stolt av mine medarbeidere som for hvert år leverer torsk som presterer bedre, vokser raskere og stortrives i karene, sier daglig leder Halvard Hovland.