Nekst havmerd. Illustrasjon: Nekst

Får tildelt ny lokalitet i Askvoll

Nekst AS har i dag blitt tildelt lokalitet for oppdrett av laks og ørret i Vestland Fylke, nærmere bestemt i Askvoll kommune med en samlet MTB på 3120 tonn.

Publisert Sist oppdatert

Lokaliteten som er tildelt Nekst har kapasitet til produksjon utover Nekst sitt eget volum.

Nekst vil derfor omgående starte arbeidet med å etablere strategisk samarbeid med andre oppdrettere for drift på lokaliteten.

- Dette vil gi oss en unik mulighet til å måle effektene av vårt oppdrett med ny teknologi i oppdrett nedsenkede konstruksjoner, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vil være optimal for havmerd

Med god hjelp av brønnbåtselskapet Rostein har selskapet kartlagt og funnet de beste lokalitetene for oppdrett i deres område.

- Vi har all grunn til å tro at denne lokaliteten vil være optimal for vårt formål med uttesting av ny oppdrettsteknologi og vår nye havmerd. Grundige miljøundersøkelser indikerer svært optimale oppdrettsforhold for bærekraftig matproduksjon, skriver de.

Den nye lokaliteten til Nekst ligger i et område som kan være mer utsatt for vær og vind. Når stormen raser, trekker de merden sikkert og trygt ned på dypere vann og unngår bølgekreftene og risiko for havari og rømming.

Ved å drifte oppdrett nedsenka i havet vil vi unngå oppdrett uten lus i stedet for å benytte kostbar avlusning av fisk. Dette er bærekraftig opprett helt i tråd med hva Stortinget ber om, avslutter Martin Ramsdal, daglig leder i Nekst.