Sebastian Ludvigsen og Tormod Øverland fra NTNU Ålesund, vil effektivisere oppdrettsnæringen gjennom bedriften Havtekk SB. Foto: Privat

Vant pris for beste samarbeid med næring - EM neste stopp

Forrige uke ble NM for Studentbedrifter arrangert i Næringslivets Hus av NHO. Det var Havtekk SB med Sebastian B. Ludvigsen og Tormod Øverland fra NTNU Ålesund som stakk av med NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet, og fikk 2.plass for beste studentbedrift, som kvalifiserer guttene til EM.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Studentbedriften har utviklet en løsning for oppdrettsbransjen som hjelper med sortering av laks i matfiskanlegg sjø. Tjenesten skal ifølge grûnderene, gjøre sorteringen på en ny og skånsom måte. En passiv sortering, uten stress og slitasjeskader hos fisken, vil korte ned antall sultedøgn og produksjonstiden.

Les også: Utviklar ny teneste for sortering av laks i matfiskanlegg

Les også: Studentgründere konkurrerer om NM-tittel

Juryen begrunner avgjørelsen for NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet 2016 slik:

I går møtte NHO-direktør Kristin Skogen Lund landets beste ungdoms- og studentbedrifter og bedriften Havtekk. Foto: NHO.

"Bedriften har hatt systematisk samarbeid med næringslivet fra helt tidlig stadium og videre gjennom alle faser. Bedriften er bevisst på å nyttiggjøre seg kritiske spørsmål, tilbakemeldinger og råd fra fagmiljøet. Forretningsplanen gir en god fremstilling av hvordan næringslivssamarbeid har vært helt naturlig gjennom hele prosessen. Det er god bredde i samarbeidspartnere, fra forskningsinstitusjoner til lokale bedrifter innen næringen."

Les også: Suksess for ny oppfinning til havbruk

Tirsdag denne uken møtte NHO-direktør Kristin Skogen Lund landets beste ungdoms- og studentbedrifter, som nå øver til å delta i Europamesterskapet i studentbedrifter. Blant dem var Sebastian B. Ludvigsen og Tormod Øverland fra NTNU Ålesund.

På Facebook skriver NHO følgende: - Vi ønsker dere lykke til i EM! Heier på dere og alle unge gründere.

Administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund sier det er viktig med samarbeid med næringslivet.

– Er det én ting vi helt sikkert trenger mer av i den tiden Norge nå går gjennom, så er det flere gründere og flere unge mennesker som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser, legger hun til.

NHO mener det er viktig med samarbeid mellom næringsliv og akademia. Et tettere samarbeid vil føre til flere gode ideer og innovasjoner. Det vil også gjøre studentenes overgang fra studier til arbeidsliv lettere, og gi arbeids- og næringslivet bedre tilgang på kvalifisert og relevant arbeidskraft, opplyser de på sine hjemmesider.