Sebastian Bjørnsønn Ludvigsen (til venstre) og Tormod Øverland (til høyre) på prototypetest ved lokalitet Gudmundset. Foto: Havtekk SB.

- Verdiskapingspotensialtet er endå stort

- Me har fått mykje god tilbakemelding på NM. Mange var overraska over at me har funne et ledd i oppdrettsnæringas verdikjede der verdiskapingspotensialtet endå er så stort, seier Havtekk-leiar Sebastian Ludvigsen til kyst.no, etter dei kom på 2.plass i NM for studentbedrifter og vart nominert til EM i Bucuresti.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Forrige veke vart NM for Studentbedrifter arrangert i Næringslivets Hus av NHO. Det var Havtekk SB med Sebastian B. Ludvigsen og Tormod Øverland frå NTNU Ålesund som stakk av med NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet, og fekk 2.plass for beste studentbedrift, som kvalifiserar gutane til EM.

Havtekk stakk av med NM-prisane: "NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet 2016", og 2. plass for "Beste studentbedrift 2016". Grûnderne Sebastian Ludvigsen og Tormod Øverland frå Havtekk er dermed vidare til EM for studentbedrifter. Foto: Havtekk/NHO.

Den nye tenesta dei held på utvikle er rundt sortering av laks i matfiskanlegg sjø. Tenesta skal ifølgje gründerane, gjere sorteringa på ei ny og skånsom måte. Ei passiv sortering, utan stress og slitasjeskadar hos fisken, samt at den vil korta ned antall sultedøgn og produksjonstida.

Les også: Utviklar ny teneste for sortering av laks i matfiskanlegg

- Det føles veldig bra, NHO-prisen for beste samarbeid med næringa vart verdsatt veldig høgt. Me føler me har hatt eit veldig godt samarbeid med næringa i alle ledd av verdikjeda, fortel Sebastian til kyst.no.

Han seier vidare at dei gledar seg storvegs til EM og ser fram til eit lærerikt stemne i Bucuresti.

Les også: Vant pris for beste samarbeid med næring – EM neste stopp

- Me har fått mykje god tilbakemelding på NM. Mange var overraska over at me har funne et ledd i oppdrettsnæringas verdikjede der verdiskapingspotensialtet endå er så stort, forklarar Ludvigsen.

Juryen begrunna avgjersla for NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet 2016 slik:

«Bedriften har hatt systematisk samarbeid med næringslivet fra helt tidlig stadium og videre gjennom alle faser. Bedriften er bevisst på å nyttiggjøre seg kritiske spørsmål, tilbakemeldinger og råd fra fagmiljøet. Forretningsplanen gir en god fremstilling av hvordan næringslivssamarbeid har vært helt naturlig gjennom hele prosessen. Det er god bredde i samarbeidspartnere, fra forskningsinstitusjoner til lokale bedrifter innen næringen.»

Les også: Suksess for ny oppfinning til havbruk

Les også: Studentgründere konkurrerer om NM-tittel