SFI er et Færøybasert selskap som leverer og utvikler mekaniske løsninger for havbruksnæringen.
SFI er et Færøybasert selskap som leverer og utvikler mekaniske løsninger for havbruksnæringen.

Hawk Seafood kjøper majoritetsandelen i Sea Farm Innovations

Det norske sjømatfokuserte investeringsselskapet Hawk Seafood kjøper en majoritetsandel i havbruksleverandøren Sea Farm Innovations.

Publisert Sist oppdatert

Sammen vil gründerne av SFI og Hawk Seafood fokusere på videre vekst innen mekaniske avlusingsløsninger og andre innovative løsninger for havbruksnæringen.

SFI er et Færøybasert selskap som leverer og utvikler mekaniske løsninger for havbruksnæringen. SFI ble etablert i 2016 av gründerne Eyðbjørn Hansen og Gunnar Johildarson.

Ambisjoner

SFI SYSTEM har blitt levert til en rekke lakseoppdrettere og servicebåtleverandører i Norge, Canada, Chile, Færøyene og Skottland. I løpet av de siste tre årene har SFI levert systemer for totalt 90 millioner danske kroner og med god lønnsomhet. Joakim Stavnes Karlsen, administrerende direktør og partner i Hawk Seafood, kommenterer i en pressemelding:

- Vår ambisjon er å utvikle en sterk, innovativ og diversifisert løsningsleverandør til havbruksnæringen, basert på suksessen SFI-gründerne har hatt innen mekaniske avlusingssystemer.

- Videre vekst i havbruksnæringen er avhengig av å løse næringens utfordringer på en bærekraftig måte, og vi mener SFI er godt posisjonert og har unik kompetanse til å tilby innovative løsninger for å drive næringen videre. Vi ser frem til å jobbe med det svært kompetente SFI-teamet.

SFI vil fokusere på å styrke sin posisjon i markedet med Hawk Seafood som ny aksjonær for å muliggjøre videre vekst, inkludert rekruttering og samarbeidsavtaler for en styrket organisasjon i Norge.

Satser i Chile

I tillegg styrker selskapet sin posisjon i det chilenske markedet hvor de opplever en økende interesse for sine løsninger da økt regulering knyttet til fiskevelferd forventes å drive etterspørselen fremover.

Eyðbjørn Hansen, administrerende direktør og medgründer av SFI, avslutter:

- Vi er glade for å ha fått Hawk Seafood som partnere i SFI. Selskapet vårt har hatt en sterk utvikling siden vi startet opp i 2016, og vi er nå klare og i stand til å begynne på neste fase av vår vekstreise sammen med Hawk Seafood. De har mye erfaring med å utvikle vekstbedrifter samt et bredt nettverk i næringen.

Transaksjonen ble gjennomført som et kjøp av eksisterende aksjer der Hawk Seafood kjøpte en eierandel på 50,1 % i SFI, mens grunnleggeren og ledergruppen beholdt 49,9 % eierandel.