Kommer, går eller blir? Foto: Therese Soltveit.

Sandberg bestemmer seg snart om han vil bytte

“Should I Stay or Should I go”. Det er toppvalget i spillelisten til Per Sandberg i dag. Han sier han bestemmer seg før påske.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Par Sandberg har i praksis full valgfrihet i forhold til om han skal fortsette som fiskeriminister, eller gå for «fast jobb» i justisdepartementet.

I et intervju på Politisk Kvarter på NRK P2 fredag morgen, forteller han at FrP-statsrådene er det i utgangspunktet han og Siv Jensen som velger, dog med et endelig godkjenningsstempel fra statsminister Erna Solberg til slutt.

Han uttrykte ganske klart at det nå var opp til hva han ville selv .

If I go, there will be trouble
And if I stay it will be double

Til Adresseavisen sa han i går at han var svært usikker på om han ville bytte, ikke minst fordi han frykter at hans lille barslagsmål for 20 år siden vil kunne bli en belasting for både regjeringen og sine egne mindreårige barn, om han går til lov og orden-departementet.

Derfor er han etter eget utsagn i tenkeboksen, men sa samtidig at det vi komme en avklaring før påske. Velger han justisk, spekuleres det rundt tre mulige kandidater til fiskeriministerjobben: Helge André Njåstad (37) fra Austevoll, Hordaland, Harald Tom Nesvik (51) fra Ålesund, Møre og Romsdal og Kjell-Børge Freiberg (46) fra Hadsel, Nordland.

Ettersom det er ordinært statsråd i dag, fredag, kan teoretisk avgjørelsen komme allerede om få timer. Om ikke, blir det en av de første dagene i neste uke.

Esta indecision me molesta

Mange mener også Per Sandberg er en perfekt arvtager etter Sylvi Listhaug, fordi han både oppfyller hennes posisjon som folkelig, men også har vist evnen til å være «statsrådsk».

So if you want me off your back
Well, come on and let me know

Should I stay or should I go?

Det kan fort bli bråkete i den stille uke.