Brannen oppsto i ventilasjonsanlegget natt til torsdag. Foto: Christine Fagerbakke/Havforskningsinstituttet.nnårsaken er foreløpig ikke k

Brann i HI-lab medfører forsinkelser

Brannen brøt ut i Havforskningsinstituttets sine lokaler natt til torsdag. Avdelingsdirektør i HI Øystein Brun sier til Kyst.no at de må regne med forsinkelser av analyseresultater.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

9. januar, omtrent klokken 03.30 ble alarmen utløst i Havforskningsinstituttets (HI) lokaler i Nordnesboder 5 i Bergen. Brannvesenet ble varslet direkte og rykket ut umiddelbart. Brannen var begrenset til et elektrisk anlegg og et ventilasjonsanlegg. Ca. klokken 04.20 ble HI varslet av brannvesenet.

Venter på rapporten

Avdelingsdirektør i HI Øystein Brun opplyser til Kyst.no at det oppstod brann i ventilasjonsanlegget.

- Vi har nå sikret det berørte område slik at det ikke kommer noen farlige gasser eller røyk. Ventilasjonsfirma tar nå vurdering om hvor mye av ventilasjonsanlegget må skiftes. De skal sette anlegget tilbake så fort som mulig, sier han.

Rapporten med informasjon om hva som skal skiftes forventes fra ventilasjonsfirma tirsdag i neste uke ifølge Brun. 

Ingen drift

Brannen oppsto i nærheten av laboratorier og inntil videre er det stans i laboratoriedriften. Det er foreløpig usikkert i hvilken grad driftsstansen vil føre til forsinkelser i leveranser av analyseresultater som danner grunnlaget for forskning, rådgivning og datapublikasjoner fra HI.

- Det vil være forsinkelser, men hvor mye det blir forsinket og i hvilke omfang får vi oversikt over på tirsdag når vi får den rapporten. Den forsinkelsen fram til tirsdag klarer vi å ta inn igjen over tid, men vi må se hvor langt tid ventilasjonsfirmaet bruker for å bli ferdig, forteller Brun til Kyst avslutningsvis.