Sylvi Listhaug mener lokalt byråkrati stopper mange av utviklingsplanene til Hofseth Aqua. Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen
Sylvi Listhaug mener lokalt byråkrati stopper mange av utviklingsplanene til Hofseth Aqua. Foto: FrP - Bjørn Inge Bergestuen

Listhaug tar Hofseth Aquas milliardplaner til Stortinget

Sylvi Listhaug (FrP) har stilt skriftlig spørsmål i Stortinget til fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen angående det hun kaller «obstruksjonen av Hofseth Aqua sine planer i Møre og Romsdal» .

Publisert

Listhaug har i sitt spørsmål datert 19. mai til Ingebrigtsen spurt hva statsråden vil gjøre for å sikre at «lokale byråkratiske prosesser i Møre og Romsdal ikke stopper havbruksprosjekter som har potensiale til å gi økonomisk vekst og arbeidsplasser i tiden fremover».

Hun skriver i spørsmålet at oppdrettsselskapet Hofseth Aqua har utarbeidet planer om å utvikle næringsaktiviteten i Storfjorden i Møre og Romsdal og at Hofseth opplyser om at prosjekter og investeringer for flere millioner kroner kan settes i gang i løpet av få dager om de nødvendige tillatelsene gis.

- Dette vil få opp økonomisk aktivitet og skape flere arbeidsplasser i regionen, noe som er særlig tiltrengt i disse korona-tider. Over en tiårsperiode har Hofseth planlagt prosjekter og investeringer for nærmere 15 milliarder kroner, understreker Listhaug i sitt spørsmål.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk