Det er full aktivitet på tomten der lakseslakteriet vil stå ferdig 1. kvartal 2024. Her vil det skapes 60 -70 nye helårige arbeidsplasser.
Det er full aktivitet på tomten der lakseslakteriet vil stå ferdig 1. kvartal 2024. Her vil det skapes 60 -70 nye helårige arbeidsplasser.

Utvider slakteriplanene - investerer 30 millioner mer

Byggingen av det nye slakteriet på Holmen i Vesterålen er i full gang og skal stå ferdig 1. kvartal 2024.

Publisert Sist oppdatert

Daglig leder i Holmøy Produkter, Børge Holm, forteller i en sak på selskapets nettside at de produserer en betydelig mengde laks selv, og ønsker å ha kontroll på slaktingen og produksjonen som en del av deres verdikjede.

- Dette viser at vi er, og fortsatt vil være en lokalaktør som satser i nord og som skaper helårige lønnsomme arbeidsplasser. Etableringen av slakteriet vil skape 60-70 nye helårige arbeidsplasser der de første stillingene vil lyses ut til høsten, forteller han.

Slakteriet mener han vil gi mange fremtidige muligheter for utvikling av konsernets aktiviteter.

- Med en sterk fremtidstro har vi tatt en beslutning om å utvide prosjektet med bygging av en 54 meter lang, og 25 meter bred, kai. Dette betyr at investeringskostnadene for slakteriet økes med ca. 30 mill., sier Holm.

Illustrasjon av hvordan slakteriet vil se ut når det er ferdig.
Illustrasjon av hvordan slakteriet vil se ut når det er ferdig.

Lokale aktører

Det er Sortland Entreprenør som har fått oppdraget med å bygge ny kai.

- Vi er glade for at vi har et konkurransedyktig lokalt næringsliv også når større prosjekt skal realiseres, slår Holm fast.

- Når den nye kaien er på plass, har vi over 350 meter med kai totalt tilgjengelig ved vårt anlegg på Holmen. Dette gir oss et godt utgangspunkt for å skape økt aktivitet, og lønnsomme arbeidsplasser i Vesterålen, og i Norsk Sjømatnæring avslutter Holm.

Holmøy Maritime AS er administrasjonsselskapet i konsernet. Hovedaktiviteten deres er drift av 4 moderne trålere med til sammen 12 kvoteenheter for hvitfisk og reker samt produksjon av laks. Oppdrettsselskapet Eidsfjord Sjøfarm AS har 16,5 laksetillatelser fordelt på seks kommuner lokalisert i Nordland og Troms.