Foto: Hydra Pioneer.

Hydra Salmon faller innenfor ordningen med utviklingstillatelser

Fiskeridirektoratet vurderer at tank-konseptet til Hydra Salmon faller innenfor ordningen med utviklingstillatelser. De vil gå videre med behandling av søknaden, med sikte på tildeling av én eller flere utviklingstillatelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet Hydra Salmon har søkt om fire utviklingstillatelser og en MTB på 3120 tonn, for oppdrett i lukket produksjonstank i Sør-Trøndelag.

Konseptet er beskrevet som en åpen ståltank som senkes ned i sjøen og går 20 meter under sjøoverflaten. Diameteren på tanken vil være 60 meter og den øverste delen av sylinderen er festet til en flytering som holder konstruksjonen flytende slik at den stikker litt opp av vannet. Sylinderen skal også få et tett lokk over flyteringen, og skal være sikret mot både lus og sykdom. Hydra Salmon har godkjent patent for prosjektet, både i Norge og internasjonalt.

Men før Hydra Salmon kan få tillatelser må de levere inn et detaljert budsjett, inkludert kontantstrømanalyse for prosjektet, og en detaljert redegjørelse for biomassebehovet i prosjektet. I følge søknaden har også Hydra Salmon vært i kontakt med tre alternative byggefirma (offshorefirma/skipsverft) som kan tenke seg å bygge produksjonstanken.

Fiskeridirektoratet ønsker å få vite hvem dette er.