Torskeoppdrett:

KIME Akva vil drive med torskeoppdrett og har nylig sikret finansiering for deres planlagte torskeproduksjon.

- Avtalen sikrer finansiering av driften til selskapet i de neste 15 månedene

Driftskreditten skal brukes til å produsere torsk på lokaliteten Forså i Ibestad kommune, melder KIME Akva.

Publisert

KIME Akva er et nordnorsk havbruksselskap med hovedkontor i Senja kommune, og som driver med torskeoppdrett.

Teamet i KIME Akva er glade for å få på plass kredittfasilitet hos Sparebank1 Nord-Norge.

Målet til oppdrettsselskapet er å bli helintegrert innen konvensjonelt torskeoppdrett innen 2025, og hittil har selskapet fått godkjent én lokalitet i Ibestad kommune.

Åsta Sortland, økonomidirektør i KIME Akva AS opplyser på selskapets LinkedIn-side at de har fått på plass kredittfasilitet hos Sparebank1 Nord-Norge.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass en driftskreditt på 25 millioner. Avtalen sikrer finansiering av driften til KIME Akva i de neste 15 månedene, og skal brukes til å produsere torsk på lokaliteten Forså i Ibestad kommune. Vår lokale bankpartner SpareBank 1 Nord-Norge viser at de ser potensialet i KIME Akva og i torskeoppdrett som en næring i vekst, sier hun og legger til:

- Dette er et viktig skritt på veien for KIME Akva i å bygge opp en levedyktig nordnorsk satsing på torskeoppdrett. Vi jobber med å få på plass flere lokaliteter, og målet vårt er å bli en helintegrert aktør med størst mulig lokale og regionale ringvirkninger og minst mulig biologisk fotavtrykk, skriver Sortland.