Asle Rønning og resten av styret i Ice Fish Farm, har valgt ut ny daglig leder.

Har pekt ut ny administrerende direktør

Publisert Sist oppdatert

I en melding fra styret opplyser Ice Fish Farm at de har besluttet å utnevne Roy Tore Rikardsen som ny administrerende direktør for selskapet. De påpeker at Rikardsen har jobbet i næringen over 20 år og har førstehåndskunnskap om oppdrettsoperasjoner i kalde farvann fra Nord-Norge og Canada.

- Vi ser frem til å videreutvikle selskapet og næringen på Island med Roy Tore som en del av vårt team. Islandsk lakseoppdrett er fortsatt i en oppstartsfase, og nøkkelen til suksess er drift basert på god dyrevelferd og sikkerhet for miljøet, samt for våre ansatte. Roy Tore har omfattende erfaring fra alle deler av verdikjeden og vil være basert på østkysten av Island, sier Asle Rønning, styreleder i selskapet.

Går over i ny rolle

- Sammen vil vi strebe etter å videreutvikle selskapet og bidra til nye konkurransedyktige arbeidsplasser på Island, samt utvikling av lokale samfunn der vi har våre operasjoner, sier Roy Tore i meldingen.

Selskapets nåværende administrerende direktør, Guðmundur Gíslason, vil fortsette som administrerende direktør frem til Rikardsen overtar og deretter overgå til sin nye rolle innen konsernet, som også uttalt i selskapets børsmelding den 10. september 2023.