Caterina Sunde skal leder Åkerblå sitt nye kontor i Bergen. Foto: privat.

Åkerblå åpner nytt avdelingskontor på Vestlandet

Åkerblå har etablert nytt kontor på Laksevåg i Bergen, for å være nærmere deres kunder på Vestlandet. Selskapet har ansatt Caterina Sunde til å lede avdelingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fra og med mai 2020 vil selskapet være etablert med kontor i Bergen og Haugesund for å kunne tilby en samlet pakke av tjenester innen fiskehelse, miljø og tekniske tjenester.

- Gjennom vårt eierskap i FoMAS er vi godt etablert på Vestlandet hvor vi i samarbeid har besluttet en større satsning på miljø- og tekniske tjenester, opplyser Kenneth Kaald Jørgensen, leder for miljøavdelingen i Åkerblå til Kyst.no.  

Sammen med FoMas påpeker han det er på Vestlandet det nå satses å tilby miljø- og tekniske tjenester. 

- Ansatte fra andre kontorer i Åkerblå «flytter hjem» til Bergen og vil betjene våre kunder i området, noe som betyr høy fagkompetanse allerede fra dag en, opplyser han. 

Kenneth Kaald Jørgensen, leder for miljøavdeling i Åkerblå sier de åpner et nytt kontor på Vestlandet. Foto: Privat.

Nytt kontor og nyansettelse

Åkerblå er opptatt av lokal tilstedeværelse og har ansatt Caterina Sunde (37) til å lede deres virksomhet på Vestlandet innenfor miljø og tekniske tjenester.

- Fra våre kontorer ved Damsgårdsveien 43 i Laksevåg vil Caterina sammen med sitt team av medarbeidere tilby havbruksnæringen et bredt spekter av tjenester med støtte fra resten av organisasjonen til Åkerblå, sier Kaald Jørgensen.

Mye erfaring innen miljø

Caterina Sunde kommer fra stillingen som driftsleder i inspeksjonsselskapet ROVas i Bergen. 

Caterina Sunde har gått fra en stilling som driftsleder i ROVas til å lede Åkerblå sitt nye kontor i Bergen. Foto: privat.

- Åkerblå har alltid hatt som mål å utføre våre tjenester med høy kvalitet, størst mulig tilgjengelighet og fleksibilitet for våre kunder. Vi vil derfor i løpet av senhøsten 2020 kunne tilby våre kunder på Vestlandet å utføre undersøkelsene fra vår egen spesialutrustet båt. Med egen båt vil vi kunne utføre undersøkelsene uten at kunde må stille servicebåt og mannskap til disposisjon, legger han til.  

Sunde sier til Kyst.no at hun søkte på stillingen grunnet en oppfordring hun fikk av en ansatt i Åkerblå.

- Men hovedårsaken til at jeg søkte var rett og slett på grunn av at stillingen appellerte veldig til meg, sier hun til Kyst.no.

Sunde startet i Åkerblå den 1.april, og har for tiden hjemmekontor grunnet koronakrisen.

- Jeg skal starte opp og lede det nye kontoret i Bergen på fagfeltet Miljø og til dels teknisk i starten til egen leder er på plass der. Det er en veldig spennende stilling der jeg får påvirke med min kompetanse og være med å bygge opp et eget kontor på miljø. Jeg får jobbe med akkurat det jeg liker aller best, havet, miljøet og havbruksnæringen.

- Med det nye kontoret som vi åpner i Bergen vil Åkerblå kunne være enda nærmere kundene sine på Vestlandet og bistå de med våre tjenester innen forskjellige fagfelt, sier hun fornøyd.

Åkerblå AS:

  • Selskapet ble etablert i 1991 på Frøya, da under navnet Havbrukstjenesten AS. 
  • Hovedkontoret for selskapet ligger fortsatt på Frøya.
  • Med ansatte ved kontorer fra Alta i nord til Haugesund i sør leverer de fiskehelse-, tekniske- og miljøtjenester til oppdrettsbransjen langs store deler av Norskekysten.
  • Åkerblå har i dag 90 ansatte.
  • Selskapet har kjøpt fiskehelsetjenestene  FoMas og Marin Helse. 

- Hav og miljø er en stor lidenskap

Sunde har tidligere jobbet som avdelingsingeniør ved Havforskningsinstituttet (HI) i Bergen, og avdelingsingeniør ved Sars International Center. Hun har også syv års erfaring som rådgiver i Fiskeridirektoratet Vest, hvor hun jobbet mye med forvaltning av miljøet i havet og kjenner derav godt til regelverket som næringen må forholde seg til.

- Oppdrettere må blant annet vise at de ikke påvirker resipienten (miljøet) på en negativ måte. Erfaringen fra direktoratet vil komme godt med når jeg nå skal rådgi kunder i dette fagfeltet.

Sunde kommer opprinnelig fra Tyskland, der hun er født og oppvokst.

- Jeg kom til Norge som 16 åring. De siste årene i Tyskland bodde jeg i Berlin før jeg flyttet til Solund. Når tiden var inne for å studere så gikk veien videre til Florø for å gå på videregående og deretter til Ås/ Oslo, før veien førte meg tilbake til Bergen. Havet og livet har alltid vært en stor lidenskap, så valget om å studere biologien i havet var ikke vanskelig å ta. Studieretningen jeg valgte var oppdrettsnæringen og her stortrives jeg. Den er i stadig endring og det skjer masse nytt hele tiden, legger hun til.

Blir et team på ti

Sunde ser nå frem til å komme i gang og starte opp kontoret deres i Bergen. 

- Det blir en spennende tid fremover og mye som må på plass når et kontor skal etableres. Vi er to personer i Bergen fra 1.april, og vil få med oss to miljøkonsulenter som flytte ned fra Frøya fra 1.mai. Fra 1.juni er vi ca. 8-10 stykk som vil kunne utføre forskjellige tjenester innen miljø, fiskehelse og teknisk, opplyser hun.

Med seg på laget i Bergen har hun miljøkonsulentene Dag Slettebø og Jan-Kristoffer Landro.

Slettebø kommer opprinnelig fra Voss, og har jobbet som Miljøkonsulent i Åkerblå siden 2014, og har en Master of Science innen naturforvaltning fra NMBU.

Jan-Kristoffer Landro er opprinnelig fra Strandebarm i Kvam kommune, og har jobbet som Miljøkonsulent i Åkerblå siden 2018 og har erfaring fra Institutt for geovitenskap og UIB. Han har en Master of Science i Geologi fra UIB.