Nytt styre er valgt inn i Salmon Evolution, og Tore Tønseth er valgt som ny styreleder. Foto: Kyst.no.
Nytt styre er valgt inn i Salmon Evolution, og Tore Tønseth er valgt som ny styreleder. Foto: Kyst.no.

Tore A. Tønseth ny styreleder i Salmon Evolution

På generalforsamlingen 27. mars i Salmon Evolution ble Tore A. Tønseth, investeringsdirektør i Ronja Capital, valgt inn som ny styreleder i selskapet. Ronja Capital er største eier i Salmon Evolution.

Publisert

Det melder Salmon Evolution i en pressemelding.

Tønseth vil engasjere seg sterkt i selskapets videre utvikling, og i det han selv beskriver som et meget solid konsept.

- Jeg er begeistret over å tiltre som styreleder og få anledningen til å involvere meg i videreutviklingen av et godt konsept i samarbeid med resten av styret og administrasjonen i Salmon Evolution. Oppstart av byggeprosjektet og ytterligere finansiering av byggetrinn en er de store milepælene i tiden som kommer, sier påtroppende styreleder i Salmon Evolution, Tore A. Tønseth.

Fordi man har biologiske begrensninger innen konvensjonelt oppdrett, vil landbasert oppdrett spille en sentral rolle i fremtiden, mener Tønseth.

- Salmon Evolution har en unik tilnærming til landbasert produksjon, og som vi mener har en klart lavere risikoprofil enn mange andre prosjekter, sier styrelederen.

I tillegg til Tore A. Tønseth som styreleder, ble Peder Stette, Frode Kjølås og Glen Bradley gjenvalgt som styremedlemmer. Tidligere styreleder, Kristofer Reiten, går nå inn som styremedlem.

Endringer i organisasjonen

En krevende fase med organisasjonsbygging og delfinansiering av byggetrinn en er tilbakelagt, og selskapet ruster seg nå for å møte de neste utfordringene som Står for tur.

I den forbindelse er CFO i Salmon Evolution, Håkon Andrè Berg, konstituert som ny CEO.

Avtroppende CEO, Odd Tore Finnøy, har ledet selskapet frem mot byggestart og har i samråd med styret valgt å fratre. Daværende styreleder, Kristofer Reiten, takker Finnøy for solid utført jobb i den perioden han satt i lederstolen.