Grøttingsøya. Foto: Henrik Lundh.

– Positiv ILA-prøve skyldes trolig en feil

Prøver tatt av Mattilsynet viser at fisken på Marine Harvests anlegg Grøttingsøya utenfor Frøya, ikke er smittet av ILA. Dette på tross av positive innleverte prøver tidligere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Marine Harvest informerte i forrige uke om ILA-mistanke på anlegget Grøttingsøya, etter at en av selskapets egne prøver gav positivt resultat. Det var A-prøven av en fisk som var positiv, mens B-prøven av samme fisk viste seg å være negativ. Selskapet varslet likevel Mattilsynet, som på fredag besøkte anlegget og tok flere prøver, opplyser selskapet i en pressemelding.

Regionsdirektør Ørjan Tveiten. Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven.

Alle prøvene Mattilsynet har tatt er negative for ILA-virus.

Les også: ILA-virus på Frøya kan ha kommet fra Nordmøre

- Marine Harvest er svært glade for resultatet. Den positive prøven skyldes trolig en feil. Vi har også selv tatt en rekke andre prøver, som alle er negative, sier regionsdirektør Ørjan Tveiten.

Anlegget ligger fremdeles i kontrollområdet for ILA, som ble innført av Mattilsynet etter at det ble fattet mistanke om smitte på Salmars anlegg i samme område. Marine Harvest opprettholder nødvendige tiltak som følge av situasjonen, inntil videre beskjed fra Mattilsynet.