Stig Martin Bø, salgssjef i Imenco Havbruk og Ole Gabriel Kverneland, daglig leder i Laksesystemer se fram til det nye samarbeidet. Foto: Imenco Havbruk.

Imenco Havbruk sikrer avtale med Laksesystemer

Undervannskamera-spesialisten Imenco har inngått forhandleravtale med Laksesystemer for sine Labrus-kameraer til bruk i landbasert oppdrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette kommer fram i en pressemelding fra Imenco Havbruk.

Laksesystemer AS har på kort tid oppnådd mye i sin satsing på fôringsteknologi til landbasert akvakultur. Dette har vært mulig gjennom synergier med Fjøssystemer; et selskap som med en omsetning på ca en milliard er en av Norges ledende innen teknologi til landbruk..

Godt mottatt

- Vårt konsept har blitt særdeles godt mottatt i markedet og har resultert i en rekke leveranser langs kysten den siste tiden. Våre kunder setter pris på at vi sammen med Fjøssystemer kan tilby et landsdekkende serviceapparat og omfattende rådgiverkompetanse, basert på 40 års erfaring fra fôringssystemer til landbruket, sier Bjørn Åge Fjeset hos Laksesystemer.

Han mener at veien videre handler om å tilby kundene en enklere hverdag og teknologi som kan gi beslutningsstøtte til å gjøre fôringen smartere. 

Slik ser Imenco Havbruk sin Labrus-kamera som kan brukes i landbaserte oppdrettsanlegg. Foto: Imenco Havbruk.

Fornøyd med avtalen

Avtalen er nylig signert, og allerede på nyåret vil Laksesystemer levere løsninger med kameraer fra Imenco Havbruk som en viktig komponent.

- Imenco Havbruk er svært fornøyde med å ha signert denne avtalen, sier Stig Martin Bø, salgssjef i Imenco Havbruk og fortsetter:

- Laksesystemer er en utfordrer innen landbasert fôring, og de opparbeidet seg en god posisjon på kort tid. De er en spennende cross-over aktør fra landbruk til havbruk, på samme måte som vi er det fra subsea til havbruk. 

Labrus-kameraet, er et rimelig, kompakt HD-kamera med vidvinkel ifølge selskapet. Det inngår som en del av en komplett portefølje undervanns IP-kameras fra Imenco Havbruk.

Videre ser Imenco Havbruk føre seg å kunne levere forskjellige kameratyper til Fjøssystemer for overvåking fra en bred kameraportefølje fra Imenco.