Anders Bastholm i Imenco er fornøyd med oppkjøpet. Foto: Imenco.

Imenco kjøper Vard Aqua

Imenco kjøper utstyrsleverandøren Vard Aqua.

Publisert Sist oppdatert

Vard Aqua (tidligere Storvik Aqua) har hatt en sentral posisjon som produktutvikler og leverandør av utstyr til landbasert og sjøbasert havbruk siden selskapet ble etablert i 1985.

Virksomheten ledes fra Sunndalsøra og har totalt 34 ansatte; 10 personer er ansatt på Sunndalsøra, 22 i Chile og 2 i Skottland.

Vard Aqua har utviklet og leverer utstyr innenfor oksygentilsetting, fôring, biomassemåling, sensorer og logging.

VARDs kjerneaktivitet er skipsbygging, skipsdesign og utvikling av høyteknologisk utstyr og løsninger til avanserte spesialfartøyer.

- Vard-konsernets ledelse ønsker å legge til rette for at Vard Aqua skal videreutvikles i et faglig miljø som fokuserer på bærekraftige løsninger for havbruksnæringen på sjø og land, heter det i en pressemelding.

Satser tungt på havbruk

Imenco, som er det overtagende selskap, er et verdensomspennende selskap med over 330 ansatte, med hovedkontor i Grinde utenfor Haugesund. Selskapet, som ble startet i 1979 har avdelinger i Voll, Narvik, Skottland, USA og Kina.

Imenco består av en gruppe selskaper innen fem forretningsområder: Offshore Oil & Gas, Offshore renewables, Aquaculture, Marine & Naval og Industrial.

- Vi i Imenco satser tungt videre på Havbruk og Akvakultur. Dette er et av hovedområdene vi har bestemt oss for å vokse og ta en betydelig del av markedet. Det er naturlig for oss å nå se etter flere produktområder hvor vi kan supplere med kamera og software som vi allerede har i produktporteføljen, sier CEO i Imenco, Rune Bringedal.