Erik Skontorp Hogner er ansatt som seniorrådgiver i INAQ og vil tiltre 1. mars.

Han er ny seniorrådgiver hos INAQ

INAQ har ansatt Erik Skontorp Hognes som seniorrådgiver innen det strategiske forretningsområde bærekraft. Erik kommer fra stillingen som LCA-rådgiver i Aker Carbon Capture, og starter hos INAQ 1. mars.

Publisert

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Erik Skontorp Hognes har over 15 års erfaring med å fremme bærekraft i norsk industri. Han har jobbet både som forsker og rådgiver, med fokus på miljøregnskap og bærekraftsledelse. Som forsker ved SINTEF Ocean har han bidratt til utviklingen av klimaregnskap for norske sjømatprodukter. Erik har en Master of Science-grad i material- og energiteknologi med spesialisering i Industriell Økologi fra NTNU.

Hognes er oppdatert på de siste standardene for miljøregnskap og nye krav til bærekraftsrapportering og vil kunne hjelpe ulike bedrifter med å løfte bærekraftsarbeidet i egen virksomhet.

- Jeg har bred erfaring fra ulike industrier, men med et fokus på sjømat og marine næringer. I tillegg har jeg tidligere jobbet mye med utviklingen av klimaregnskap for norske sjømatprodukter. Det er mange sjømatbedrifter som har behov for å styrke sin kompetanse innen bærekraftsledelse, og her vil jeg gjerne bidra, sier Erik Skontorp Hognes i pressemeldingen.

- Vi har sett frem til å dele nyheten om at vi har fått Erik med på laget. Han har gjennomført klima- og bærekraftsrapportering for både organisasjoner og produkter, og vil kunne hjelpe bedrifter innenfor havbruk, fiskeri og leverandørindustri. Dette vil bli etterspurte tjenester i tiden fremover, avslutter daglig leder i INAQ, Nina Santi.