Lørdag satte Salmon Evolution ut sin første smolt i tankene på Indre Harøy. Foto: Ane S. Skarvøy, Skarvøy Media.

Har gjennomført sitt første smoltutsett i det landbaserte anlegget

Salmon Evolution har fullført den første smoltutsettingen på sitt landbaserte lakseoppdrettsanlegg på Indre Harøy.

Publisert Sist oppdatert

Det ble satt ut ca. 100 000 smolt med en snittvekt på rundt 300 gram i det landbaserte anlegget lørdag 26.mars, melder Salmon Evolution i en børsmelding. 

Smolten ble levert av Kraft Laks, Salmon Evolutions interne smoltanlegg som de anskaffet seg i august i fjor. Smolttransporten fra Kraft Laks til Indre Harøy ble utført med Rosteins brønnbåt «Robris», og deretter ble den forsiktig pumpet inn i den første fisketanken på Indre Harøy.

- Siden vi startet byggingen tilbake i mai 2020, er dette øyeblikket vi alle har ventet på. Jeg er ekstremt stolt av organisasjonen vår og det faktum at vi har vært i stand til å følge vår ambisiøse tidslinje, selv med utfordringene vi sto overfor under pandemien, sier Håkon André Berg, administrerende direktør i Salmon Evolution.

- Samtidig er dette bare begynnelsen. Når vi nå går videre, er vår førsteprioritet biologien i anlegget vårt. God biologi vil forbedre fiskekvaliteten og føre til sterk vekst, som til slutt vil gjenspeiles i de økonomiske resultatene, sier han videre.

Les også: I dag sendes slamanlegget til Salmon Evolution

De opplyser at alle relevante fiskehelseparametere ble kontinuerlig overvåket under prosessen uten at det ble identifisert noen negative indikatorer. Etter den positive bekreftelsen av fiskeoverføringsprosessen og en vanlig kort tilpasningsperiode for fisken, startet innledende fôring. Selskapet er glad for å se at forholdene i oppdrettsanlegget har vært stabile, fisken har vist god appetitt og har hatt en oppførsel i tråd med forventningene.

- Denne store milepælen er resultatet av en grundig test- og idriftsettelsesfase som startet allerede i desember i fjor og nå kulminerte med å ha tatt den første delen av anlegget vårt i drift. I løpet av de kommende månedene vil Salmon Evolution gradvis øke produksjonen ved Indre Harøy med neste utsetting av smolt planlagt allerede i mai, sier Berg. 

Organisasjonen i Salmon Evolution teller nå 40 medarbeidere. 

Les flere Kyst.no saker om Salmon Evolution her. 

Se stort bildegalleri under. Alle foto: Ane S. Skarvøy, Skarvøy Media.