Illustrasjonsfoto: STIM
Illustrasjonsfoto: STIM

Inngår lisensavtale med Aller Aqua

Den danske fôrprodusenten skal produsere SuperSmolt FeedOnly til markedene i Danmark og Kina.

Publisert

- Dette er en teknologi som er viktig for produksjon av laks over hele verden, ikke minst i samband med en utvikling hvor fisken tilbringer større deler av livet i lukkede ferskvannssystemer. Kombinasjonen av stimulering av fiskens hjerne via aminosyren tryptofan samt tilsatte ioner i fôret, gjør at man kan produsere stor smolt helt uten eller med minimal innblanding av sjøvann. Det er en stor fordel, sier STIM-sjef Jim-Roger Nordly.

STIM jobber med lignende lisensavtaler for flere markeder.

- Både med tanke på miljøet, den generelle tilgjengeligheten for produktet og kostnadsbildet er det logisk å lisensiere ut produksjonen. Med Aller Aqua har vi fått en profesjonell og dyktig partner som også kan bidra på andre måter for oss, ikke minst med økologisk fiskefôr som er noe vi per i dag ikke kan tilby i vår egen produksjon, sier han.

I Norge produseres fôret av STIMs søsterselskap Polarfeed.

Ifølge selskapets kinesiske salgssjef Wang Xiaojie vil smoltifiseringskonseptet få stor betydning for en voksende laksenæring i Kina.

- Det kinesiske markedet har et stort behov for funksjonelle fôr og teknisk rådgiving for å nå målene om stor-skala produksjon av smolt. Den raskt økende etterspørselen krever riktige løsninger som kan støtte opp om overgangen til en mer effektiv smoltifisering. Med SuperSmolt FeedOnly har vi en fleksibel løsning som fungerer for både små- og stor-skala produksjon, sier hun.