Elin Kvamme er startet i det franske insektselskapet Innovafeed.

Ny i Innovafeed

Veterinær Elin Kvamme tiltrer stillingen som akva direktør i det franske selskapet Innovafeed.

Publisert Sist oppdatert

Kvamme startet i sin nye jobb som akva direktør i det franske insektselskapet i juni. 

- Jeg har stor tro på insekter som fôringredienser for mer bærekraftig akvakultur og på hva vi kan oppnå sammen nå som produksjonen har nådd kommersiell skala i Nesle i Nord-Frankrike og ved bygging av nye fabrikk i Decatur (USA), sier hun i en pressemelding.

Innovafeed:

  • Er et globalt bioteknologiselskap innen produksjon av insekter (Hermetia illucens- svart soldatflue) for dyre- og planteernæring. 
  • Selskapet ble opprettet i 2016 av de tre gründerne: Aude Guo, Bastien Oggeri og Clément Ray. 

Kvamme er utdannet veterinær i LMU München/Tyskland (2005) og har en master i Akvamedisin fra NVH, Norges Veterinærhøyskole (2010). 

Hun har 18 års erfaring fra ulike bransjer, og har hovedsakelig jobbet i oppdrettsrelaterte selskap som Alltech Norway som Aqua Division Manager (2017-2023), i Europharma (STIM) som Regionansvarlig for Vestlandet (2014-2017) og i Mattilsynet innen fiskehelse og fiskevelferd (2010-2012).

- Økt fokus på sjømatsektorens miljømessige fotavtrykk bidrar til endringer i markedet, og jeg er overbevist om at Innovafeed sine produkter vil spille en stor rolle i fremtiden, sier hun. 

- Prisen på fôrråvarer har ellers økt drastisk de siste årene og knapphet på gode fôrråvarer vil bli en realitet i årene fremover. I dette bildet ser vi insekter som en fantastisk fôrråvare i fiske – og dyreernæring, legger Kvamme til. 

"Chief Business officer" i Innovafeed, Nizar El Alami, er svært fornøyd med ny-signeringen. 

- Elin har god kjennskap til oppdrettsbransjen i Norge og fra FoU arbeid på laks. Hun passer godt inn i teamet og vil ha flere viktig rolle i selskapet fremover, sier han i en pressemelding.