Akrivfoto av torsk i merd.

To millioner til torskeklynge og utvikling

Keven Vottestad, som er klyngeleder for Arena Innovasjon Torskefisk-klyngen, kan slippe jubelen løs etter at det mandag ble klart at klyngen får to millioner kroner i støtte fra Innovasjon Norge til kompetanseutvikling. - Dette betyr svært mye for bedriftene i vårt næringsmiljø, sier Vottestad i en pressemelding. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Pengene skal brukes til å mobilisere klyngebedriftene til økt satsing på kompetanseutvikling og forsterket samspill med utdanningsmiljøer, samt tilrettelegging for økt etter- og videreutdanning innenfor klyngen.

- Dette har stor betydning for oss, fordi kompetanse vil være avgjørende for videre utvikling av levendefiske, levendelagring og produksjon av levendelagret torsk. Det finnes allerede mye kunnskap, og nå gjelder det å systematisere denne og utvikle gode kurs for næringsaktørene. Vi har gode samarbeidspartnere med oss, i Nofima, Universitetet i Nordland og Vest-Lofoten videregående skole/Lofoten maritime fagskole, sier Vottestad.

Et meget godt prosjekt

Målet med denne tjenesten er å støtte kompetanseutviklingsprosjektet som er med på å sikre næringslivet i distriktene riktig kompetanse.  Prosjektene legges til næringsklynger og -miljø rundt om landet, i samarbeidet med aktuelle kompetanse- og utdanningsmiljø. Det vil bidra til at studiene og etter- og videreutdanningstilbudene blir mer relevante og raskere tilgjengelige for bedriftene.

- Arena Innovasjon Torskefisk har levert en veldig god søknad, hvor de presenterer et meget godt prosjekt. Det sier kunderådgiver i Innovasjon Norge, Espen Warland.

Han er ansvarlig for Innovasjon Norges tjeneste Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø, og ser frem til å følge Arena Innovasjon Torskefisk-miljøet tett fremover.

 – Torskefiskklyngen er en viktig for regionen, og vi gleder oss til å jobbe sammen med både prosjektledelsen og de regionale samarbeidspartnerne for at målene om nye kompetansetiltak skal nås. Vi håper kompetansesatsingen vil både styrke grunnlaget for eksisterende arbeidsplaser og legge grunnlaget for nye, avslutter Warland.