Salmon Evolution bygger ut et landbasert anlegg på Indre Harøy i Møre og Romsdal. Foto: Salmon Evolution
Salmon Evolution bygger ut et landbasert anlegg på Indre Harøy i Møre og Romsdal. Foto: Salmon Evolution

Salmon Evolution får storlån av Innovasjon Norge

Salmon Evolution ASA har i dag undertegnet en avtale om 140 millioner kroner i langsiktig finansiering fra Innovasjon Norge.

Publisert

Det skriver selskapet i en børsmelding fredag.

De refererer til børsmeldingen datert 16. april 2021 der selskapet kunngjorde de det hadde signert et forpliktende «term sheet» med Nordea og Sparebanken Vest for en sikret gjeldsfinansieringspakke på inntil 625 millioner kroner knyttet til fase 1-utbygging på Indre Harøy.

Som det ble kommunisert inneholdt dokumentet en en reservasjon for en separat langsiktig lånefasilitet på 140 millioner kroner med en tredjeparts utlåner som en del av gjeldsfinansieringspakken.

- Salmon Evolution kan informere om at det nå har signert en avtale om et langsiktig 140 millioner kroners lån med Innovasjon Norge, heter det i børsmeldingen.

Helge Gjerde, som er regiondirektør for Innovasjon Norge, sier i meldingen at det å legge til rette for innovasjon og utvikling av norske virksomheter og næringer er hovedformålet med Innovasjon Norge, og at deres støtte til Salmon Evolution er et perfekt eksempel på hvordan de utfører den strategien.

- Salmon Evolution ikke bare utfordrer den tradisjonelle lakseoppdrettsnæringen, de gjør det på en virkelig bærekraftig måte ved å bruke de beste naturlige forutsetningene i havet for å oppdrette laks på land i et lukket system, samtidig som det skaper et optimalt miljø for fisken, sier Gjerde.