Nordnorge. .Illustrasjonsbilde: Reppen.

Insula AS kjøper Tobø Fisk AS

Sjømatkonsernet Insula AS har inngått avtale om kjøp av 90,1 % av aksjene i hvitfiskprodusenten Tobø Fisk AS i Havøysund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- For å kunne forsyne et stadig voksende sjømatmarked, er tilgang på fiskeråstoff av største viktighet for oss. Tobø Fisk er strategisk plassert i forhold til fiskeressurser med sin beliggenhet i Havøysund i Finmark, og et solid og godt drevet hvitfiskselskap som blant annet er pionerer innenfor levendelagring av torsk. Eierskap i dette selskapet gir oss dermed tilgang til både kompetanse og viktig høykvalitets råstoff til produksjon og foredling, uttaler Adm. Dir i Insula AS, Sigvald Rist. Det kommer frem i en pressemelding.

Insula AS ble etablert i 2015 med mål om å samle og bygge solid tverrfaglig kompetanse og produksjonskapasitet knyttet til foredling og salg av sjømat til konsummarkedet. Fra før av har konsernet ni sjømatselskaper i Norge og Sverige i sin portefølje, deriblant foredlingsbedriftene Lofotprodukt AS, MaxMat AS og Marenor AB. Tobø Fisk blir dermed del av et sterkt nordisk kompetansemiljø innen fisk og sjømat.

- Stabell og Johansen har sammen med dyktige ansatte lyktes med å utvikle en solid bedrift gjennom skiftende tider i hvitfisknæringen. Dette kanskje ikke minst som følge av godt samarbeid med kystfiskerne, som danner grunnlaget for mye av det vi baserer driften i vårt sjømatkonsern på. Gjennom vårt felles eierskap åpner det seg derfor nye muligheter, og sammen kan vi nå tilby kundene en komplett verdikjede fra fiskebåt til kjøledisk, uttaler Rist.

Tobø Fisk har siden etableringen i 1997 vært eid og drevet av Tor-Bjarne Stabell og Børge Johansen. Stabell og Johansen blir nå medeiere i selskapet, og vil også i fortsettelsen være ansvarlige for driften. Mens Tobø Fisk historisk sett har hatt sin hovedaktivitet gjennom første halvår, uttaler eierne nå en felles ambisjon om å øke aktiviteten også gjennom andre halvår.

Handelen skjer med forbehold om gjennomføring av due dilligens og godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Partene er enige om at kjøpesum og øvrige betingelser holdes fortrolig.