Carl-Erik Arnesen, daglig leder i Stim, er glad for å ha kommet i mål med avtalen.

STIM kjøper Pharmaq Analytiq-avdelinger

STIM tredobler staben i Skottland. Selskapet kjøper Pharmaq Analytiq sine avdelinger for fiskehelse- og miljøtjenester i Skottland og Irland.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver STIM i en pressemelding.

STIM har i en årrekke vært etablert i Skottland, men utvider nå aktiviteten som leverandør av legemidler og fiskehelseprodukter til også å tilby fiskehelsetjenester og miljøtjenester til oppdrettsselskapene vest for Nordsjøen.

Både STIM og Pharmaq Analytiq er forpliktet til å fremme akvatisk helse og bærekraft. Avhengig av fullføringen av transaksjonen vil Phamraq Analytiqs team for fiskehelse- og miljøtjenester sammen med relaterte driftsmidler i Inverness, Skottland og Galway, Irland, overføres til STIM.

- I Norge er fiskehelse- og miljøtjenester en viktig del av virksomheten vår, og det er logisk for oss å bygge ut virksomheten i Skottland og Irland på samme måte. Jeg ser fram til samarbeidet med det erfarne teamet for veterinær- og miljøtjenester fra Pharmaq Analytiq og ønsker dem velkommen som kollegaer i STIM, sier CEO Carl Erik Arnesen.

- Vi tror på verdien av kunnskapsrike mennesker som jobber sammen og deler ideer og erfaringer. Derfor oppfordrer vi til tverrfaglig samarbeid mellom våre fiskehelse- og miljøteam i Norge som vel som i andre markeder. Våre nye kollegaer i Skottland og Irland vil bygge videre på vår felles kunnskapsbank og dermed også øke vår evne til å hjelpe havbruksnæringen til å oppnå bedre biologiske resultater og bærekraftig drift, sier Arnesen.