Kurt Johan Svendsen. Foto: Kari Johanna Tveit.

Samlet bevis til sak fra 2014

lsqueen AS melder at politiet nylig kom for å samle bevis i forbindelse med en ILA-etterforskning fra oktober 2014. - Vi er av den oppfatning, basert på det selskapet er kjent med, at det ikke er faktisk eller rettslig grunnlag for noen straffeforfølgelse, sier daglig leder Kurt Johan Svendsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Politiet møtte i går den 4. april 2017 opp hos lsqueen AS for å sikre bevis knyttet til en sak som tidligere har blitt omtalt i pressen knyttet til påstått brudd på plikten til å melde om sykdom (ILA) til offentlige myndigheter.

Daglig leder i Isqueen Kurt Johan Svendsen opplyser i en pressemelding at de har hatt kjennskap til at det er under etterforskning siden sommeren 2015 og forholdet som nå etterforskes gjelder forhold tilbake i oktober 2014.

- Vi er av den oppfatning, basert på det selskapet er kjent med, at det ikke er faktisk eller rettslig grunnlag for noen straffeforfølgelse, påpeker han. 

Svendsen påpeker videre at selskapet synes det er bra at politiet nå tar tak i saken, selv om det er overraskende at dette først skjer så lang tid etter og selv om dette tidsmomentet i seg selv er meget uheldig.

- Vi samarbeider selvsagt fullt ut med politiet. Ettersom politiet nå er midt oppe i etterforskningen av saken finner ikke vi det riktig å komme med ytterligere kommentarer.

- Selskapets virksomhet for øvrig vil ikke bli berørt av denne etterforskningen. Politiets etterforskning er selvsagt en belastning for selskapet og dets ansatte og vi understreker derfor at vi er spesielt opptatt av å ivareta våre ansatte i denne prosessen på en god måte, legger han til.